Ab Bakanı Çavuşoğlu, Turgutlu'da

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Turgutlu’da AK Parti Seçim Bürosunu ve Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Ab Bakanı Çavuşoğlu, Turgutlu'da

AB Bakanı Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet, AK Parti Seçim Bürosunu ziyaret etti. Çavuşoğlu’nu Turgutlu Belediye Başkanı ve AK Parti Turgutlu Belediye Başkan Adayı Serhat Orhan karşıladı. Çavuşoğlu daha sonra Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. İş dünyasının Türkiye'nin kalkmasında önemli rol oynadığı ifade eden Çavuşoğlu, "Manisa Türkiye için önemli bir ilçe Turgutlu'da Manisa için en önemli içler arasında. Turgutlu sadece Manisa'nın değil Türkiye'nin parlayan yıldızı. Bir şehri kalkındırmak ve çağdaş bir şehir yapmak için birlikte çalışmalıyız. Ankara'dan yatırımların ve hizmetlerin ivedilikle gelmesi için yerel yönetimlerin, STK'ların ve ticaret odalarının uyumlu çalışması gerekir. Turgutlu Belediye Başkanımız Serhat Orhan için Ticaret odası başkanımızın kullandığı Cesar'ın Hakkını Cesar'a vermek gerekir cümlesine katılıyorum ve Serhat Orhan için bu sözleri işitmekten dolayı mutluluk duydum. Ticaret Odaları sadece üyelerinin haklarını arayan bir kurum olarak nitelendirilemez. Belki Kaymakamlıktan ve Belediye başkanlığından bir şehrin en önemli unsurudur. Bir şehrin kalkınması için ticaret odaları ve devlet kurumları uyumlu çalışmalı, gördüğüm ve duyduğum kadarıyla Turgutlu'da bunun en güzel örneklerini yaşanıyor. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasıyla birlikte bugüne kadar bir projemiz olmadı ancak bundan sonra bu bölgenin yararına birlikte projeler üretelim, projelerinizde sizlere danışmanlık hizmeti verelim. Güzel projeler yapalım ve Turgutlumuza bu anlamda güzel projeler kazandıralım. Bizim Turgutluyla ilgili Kaymakamlık, Halk Eğitim ve Milli Eğitim kapsamında projelerimiz var. Odamızla güzel bir proje yapalım, Manisa'da ve Soma'da projelerimiz var. Biz Avrupa Birliği Bakanlığı olarak projelere açığız. Ayrıca kalkınma ajanslarıyla yapılan çalışmaların benzerlerini Avrupa Birliği fonlarıyla yapalım" dedi.

Bakan Çavuşoğlu'na konuşmasının ardından hazırlanan ve Turgutlu'yu tanıtan bir tanıtım filmi izletildi. Mevlüt Çavuşoğlu'na Faruk Aydın ziyaretlerinden dolayı memnuniyeti ifade etti ve Çavuşoğlu'na bir şilt takdim etti.
Kaynak: İHA