Kocaoğlu'ndan Yıldırım'a 90 Dakika Salvosu!

Dikili seçim bürosunun açılışına katılan Başkan Kocaoğlu, 90 dakika ücretsiz ulaşım uygulamasını 120 dakikaya çıkaracaklarını söyleyen AK Parti adayına yanıt verdi: “Bunu söyleyen, Ak Parti’nin 11 sene Bakanlığını yapan zattır.

Kocaoğlu'ndan Yıldırım'a 90 Dakika Salvosu!
İstanbul, Ankara, Samsun Konya, Kayseri, Kocaeli, Sakarya ve daha niceleri yıllardır AKP’li belediyeler tarafından yönetiyor. Bırakın 90’yı,120 dakikayı… Sizin bu kentlerin herhangi birinde 60 dakika bir uygulamanız var mı? Yok! 30 dakika var mı? Yok! 15 dakika var mı? Yok! Biz bunu 6 senedir uyguluyoruz. Siz 6 senedir neredeydiniz? Aday olunca mı kürsüye çıkıp aslı astarı olmayan vaadlerde bulunuyorsunuz?” dedi.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi adayı Aziz Kocaoğlu, Dikili seçim bürosunun açılışına katıldı.

Dikililer’in yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Kocaoğlu’na İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ve Cumhuriyet Halk Partisi Dikili Belediye Başkan adayı Mustafa Tosun da eşlik etti. Konuşmasına Gezi olaylarında yararlanan ve 280 gün verdiği yaşam savaşını kaybeden Berkin Elvan’ı kaybetmekten dolayı yaşadığı üzüntüyü dile getirerek başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ”Gezi Parkı’nın 8.şehidini verdik. Gençliğini yaşamayanlar, gençliği baskıyla susturmak isteyenlerin attığı bir kapsül kapağıyla yoğun bakıma kaldırılan 15 yaşındaki evladımızı kaybettik. Hepimizin başı sağolsun, ailesine sabır diliyorum” dedi.

Gençleriyle barışamayan iktidarların korku içinde yaşadığını belirten Başkan Kocaoğlu, “Bunlar alaşağı edilmek zorundadır. Geleceğiyle, çocuğuyla, torunuyla kavga eden yönetimler, siyasetçiler, başbakanlar, bakanlar istemiyoruz. Gezi Parkı direnişindeki 8 tane çocuğumuz katlettiler, 12 çocuğumuz gözünü kaybetti, bir çok ortopedik özürlü çocuğumuz oldu. Bu ülke böyle yönetilemez. Mutlaka ve mutlaka bir değişim gerekiyor. Bu değişimi de biz İzmir’de başlatacağız” diye konuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Binali Yıldırım’ın ‘Yatırımcı İzmir’e gelmekten korkuyor’ sözlerine yanıt veren Başkan Kocaoğlu, ‘Yatırım gelmekten korkmuyor, aksine yatırımın önünü sizler kesiyorsunuz. Bırakın yatırım yapmayı, sadece izin vermek için bir imzanın mürekkebi ne kadar para yapar bilmiyorum, ama İzmir için bir imza atmak için bile imtina ediyorsunuz. Bizim kent dönüşümünde yapacaklarımızın aynısını söylüyorsunuz. Nasıl yapacaksınız? İstanbul’da Sulukule’de yaptığınız, insanları şehrin dışına attığınız gibi mi yapacaksanız? Sulukule’yi eşinize dostunuza peşkeş çektiğiniz gibi mi yapacaksınız?” dedi.

YILDIRIM'A 120 DAKİKA ELEŞTİRİSİ
Yıldırım’ın ulaşımda 90 dakika eleştirilerine sert çıkan Başkan Kocaoğlu, şöyle konuştu:
“Bizim tek biletle 90 dakika aktarmalı sistemimiz var. AK Parti adayı bunu 120 dakika yapacaklarını söylemiş. Bunu söyleyen, Ak Parti’nin 11 sene Bakanlığını yapan zattır. İstanbul, Ankara, Samsun Konya, Kayseri, Kocaeli, Sakarya ve daha niceleri yıllardır Adalet Kalkınma Partili belediyeler tarafından yönetiyor. Bırakın 90’yı, 120 dakikayı… Sizin bu kentlerin herhangi birinde 60 dakika bir uygulamanız var mı? Yok! 30 dakika var mı? Yok! 15 dakika var mı? Yok! Biz bunu 6 senedir uyguluyoruz. Siz 6 senedir neredeydiniz? Aday olunca mı kürsüye çıkıp aslı astarı olmayan vaadlerde bulunuyorsunuz? ”
Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
“İzmir’de Kadifekale var ama kaleci yok diyorlar. Kalecinin kim olduğunu 30 Mart’ta göreceksiniz. O gece 24.00-01.00 arasında Cumhuriyet Meydanı’na gelin, kalenin kalecilerini orada görün” diye konuştu.

İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel de konuşmasında Berkin’in kaybından dolayı yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi. Yüksel, “Berkinlerin, Ethemlerin ve daha nicelerinin ölüm ermini veren, onları öldüren polislere kahraman diyen bir yürütme var. Birikmiş çok hesap var.. Bu hesap sadece sandıkta görülmeyecek; huzuru mahşerde de mahkemelerde de görülecek O kara gözlü çocuk rahat uyusun ama biz onların hesabını görünceye kadar rahat uyutmayacağız” dedi.

Yüksel, taşeronda, tarımdan koparılan insanlar için kölelik düzenini kuranlardan 30 Mart’ta kurtulacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA