Chp'li Tekin'den 'tahliye'Değerlendirmesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ergenekon davası kapsamındaki tahliyelere ilişkin, "Tahliyelerin bir kısmı son derece memnuniyet verici ama bir kısmı da vicdan sızlatıcı" dedi.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, CHP Etimesgut Belediye Başkan Adayı Mehmet Yula ile birlikte Etimesgut esnafını ziyaret etti. Hikmet Özer caddesi üzerindeki esnaflarla ayaküstü sohbet eden Gürsel Tekin, aynı zamanda vatandaşların da sorunlarını dinledi. Esnaf ziyareti sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Gürsel Tekin, tahliyelere ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Doğrusu uzun süredir CHP’nin ısrarla savunmuş olduğu Özel Yetkili Mahkemelerle ilgili ÖYM’ler maalesef olağanüstü dönemlerde olan mahkemelerdir, yani darbe dönemlerinde olan mahkemelerdi ama ne garip bir şeyse iktidarı 12 yıl bu ÖYM’ler hiç rahatsız etmedi. Ne zaman rahatsız etti. Ne zamanki Rıza’ya ya da çocuklarına dokununca rahatsızlık hissetmeye başladılar. Tahliyelerin bir kısmı son derece memnuniyet verici ama bir kısmının da vicdan sızlatıcı tahliyeler olduğunu burada ifade etmek istiyorum. Yani suç unsurlarının ayrıştırılması gerekiyordu. Örneğin bu yasa yapılırken bir siyasal düşünce ile silahlı bir katili aynı kefeye koyarsanız bunu kabul etmek mümkün değildir. Bu konuda gerçekten toplumun önemli kesiminin vicdanının kanadığını da ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Gezi Parkı eylemleri sırasında kafasına biber gazı kapsülü isabet etmesi sonucu komaya giren ve bugün hayatını kaybeden Berkin Elvan ile ilgili olarak Tekin, “Doğrusu nasıl cümleler kullanacağımı bir türlü toparlayamıyorum. Daha dün destan yazanlar ve yazdırtanların o acıyı hissetmelerini istiyorum” dedi.

Ankara’daki seçimle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Gürsel Tekin, “Durum son derece iyidir. Görüldüğü gibi burası Ankara. Ankara aynı zamanda başkenttir. 30 Mart günü Ankaralılar ya beton kenti onaylayacak ya da başkent olmayı onaylayacak. Dünyadaki bütün başkentlerle Ankara’yı yarıştıracağız. Ankara hiçbir dünyanın başkentinden geri kalabilecek bir il değildir. İnşallah yeni kadromuz Mansur Yavaş ve Mehmet Yula ile bu kaderi değiştireceğiz. Hem sosyal yaşam dünyada olduğu gibi genişleyecek hem de gerçekten beton kentler değil yaşanabilecek kentler olacak. Anketler son derece iyi” dedi.


Kaynak: İHA