CHP Çorum mitingi 2014 - Kılıçdaroğlu yine gaf yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorum Belediye Başkan Adayının ismini karıştırdı.

CHP Çorum mitingi 2014 - Kılıçdaroğlu yine gaf yaptı
Partisinin Çorum mitinginde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut'a, Metin Nohut diye seslendi.'Leblebinin başkentine de soyadı nohut olan bir belediye başkanı yakışır' diyen Kılıçdaroğlu, halkın'Kenan Başkan' tezahüratına rağmen Kenan Nuhut'a, Metin demeyi sürdürdü. Konuşma sırasında isim yanlışlığını fark eden Kılıçdaroğlu, yanlışlığı düzeltti.

'HEPSİNİ YÜCE DİVANA GÖNDERECEĞİM'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gün gelecek göreceksiniz, hepsini Yüce Divan'a göndereceğim" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Çorum'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Abide Meydanı'nında halka hitap etti. Türkiye yeni bir iklim yeni bir siyasi anlayış getireceklerini ve hiçbir ayrım yapmayacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, “İşadamlarımıza sesleniyorum. Dünya görüşünüz ne olursa olsun, hükümeti eleştirdi diye ertesi sabah onun kapısına vergi müfettişlerini göndermeyeceğiz. Onlar yeter ki üretsin. Hatamız varsa açık yüreklilikle söylesinler. Herkes özgürce konuşacak. Siyasetçi de kulak kabartacak. Hatası varsa düzeltecek. Biz bu anlayışı Türkiye'ye getirmek istiyoruz. Kurallı ekonomi getireceğiz. İş adamı önünü görecek. Devlete başvurduğunda işi yapılacak. Yok bizim partiden yok o partiden ayrımına son vereceğiz. Benim için yandaş yok. Benim için vatandaş var” diye konuştu.

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Kılıçdaroğlu, “Herkes'ne olacak bu memleketin hali' merak ediyor. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Halkımız güçlü bir halktır. Zaman zaman bizi ayrıştırmaya, bölmeye çalıştırıyorlar.Yok inancın şöyle yok kimliğin böyle. Yok başörtün şöyle yok kılık kıyafetin böyle. Buradan bütün Türkiye'ye sesleniyorum. Hiçbir güç bizi ayıramayacaktır. Ne söylerlerse söylesinler beraber olacağız Misak-ı Milli de olduğumuz gibi, beraber olacağız Kurtuluş Savaşında olduğumuz gibi” ifadelerini kullandı.

“SİYASETE GİREN ADAMIN AHLAKLI OLMASI LAZIM”
Yeni bir süreci başlatacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Çorumluların vicdanına sesleniyorum. Harama ortak olmayın helale ortak olun. Zalimden yana olmayın, mazlumdan yana olun. Kul hakkı yiyenden yana olmayın. Kul hakkı yemeyenden yana olun. Türkiye'nin vicdanına sesleniyorum. Yeni bir süreci başlatacağız. Ayrımcılık yok. Önce temiz, ahlaklı siyaset. Siyasetin temiz olması için ahlak üzerinde yükselmesi lazım. Kişinin görüşü farklı olabilir. Herkes bizim gibi düşünmeyebilir. Buna saygı göstermeliyiz. Şu seçim bürosu bu seçim bürosu saldırılar bunları da asla tasvip etmiyorum. Düşünce özgürlük diyoruz herkes düşüncesini söylemeli. Aradığım tek şart var. Siyasete giren adamın ahlaklı olması lazım."

“DÜNYA'NIN EN PAHALI MAZOTUNU SATIYORLAR”
Çiftçilere seslenen Kılıçdaroğlu, “Türkiye'deki bütün çiftçilere söylüyorum. Hayatınızdan memnun musunuz? Dünya'nın en pahalı mazotunu satıyorlar. Hayvancılık öldü. Saman ithal ediyoruz. Bunlar devleti yönetemezler. Ne diyor'önce hizmet diyor' sen kendi ailene hizmeti yaptın. Bakanlar da çocuklarına da hizmeti yaptılar. Soyulan kim oldu vatandaş oldu. Nasıl soyuyor mazotu 5 Lira'ya satarak soyuyor. Gürcistan'da da petrol yok. Ama orada mazotun litresi 2 Lira” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Polisleri değiştirdiler. Emniyet amirlerini değiştirdiler. Hakimleri, yönetmeliği, kanunu değiştirdiler. Size sözüm Türkiye'ye sözüm ne yaparlarsa yapsınlar, bu yolsuzluk yapanlardan hesabını soracağım. Gün gelecek göreceksiniz hepsini Yüce Divana göndereceğim. Biliyorsunuz dikta yönetimlerinde diktatörlerin bir özellikleri vardır. Birinci özelliği halkın manevi duygularını sömürür. Yani din iman edebiyatı yapmaktır. Din iman edebiyatı yapıp malı götürürler bunlar. Vatandaşları birbirine düşürmektir. Buna da engel olacağız. Ne yaparsa yapsın asla kavga etmeyeceğiz. Baş çalanı da muhatap almayacağım. Eskiden derdim ki gel televizyonda çıkalım oturalım tartışalım vatandaş kim doğruyu kim doğruyu söylüyor öğrensin. Ama 17 Aralık'tan sonra gelip yalvarsa, elimi öpse, ne derse desin asla onunla televizyonlara çıkmayacağım. Yalancıdan, hırsızdan başbakan olmaz. Hem hırsız, hem yalancıdan hiç başbakan olmaz. O nedenle yeni güzel bir Türkiye'ye ihtiyacımız var. Temiz bir siyasete ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

BERKİN ELVAN'IN ÖLÜMÜ
Gezi Parkı olayları esnasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 268 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Gezi eylemlerini biliyorsunuz. Gencecik çocuklarımız, onların aileleri Taksim parkını korumak istediler. Küçük bir çocuk 15 yaşında Berkin Elvan ekmek almak için dışarıya gidiyor. Ve bu çocuğumuz dün hayatını kaybetti. O çocuk 15 yaşında idi. Evine ekmek götürmek için yola çıkmıştı. Onun için dışarı çıkmıştı. Onun hayatına son verdiler. Türkiye'nin yaşadığı dramları biz bilelim. O hepimizin çocuğu 15 yaşında bir çocuğunuz hayatını kaybetse onun ekmeğini elinden aldılar hayatına son verdiler. Bunu kabul etmemiz mümkün değil" şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA