Tunceli'de Su Samuru Ölü Bulundu

Tunceli'nin Pertek ilçesinde silahla vurularak öldürülmüş su samuru bulundu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pertek ilçesine bağlı Kacarlar köyü girişine yakın bir noktada silahla vurularak öldürülmüş bir su samurunun bulunduğunu söyledi.

Gelen bir ihbar üzerine olayı öğrendiklerini, durumun tespit ve incelenmesi için ekipleri gönderdiğini ifade eden Gürsönmez, "Ekiplerimiz Kacarlar köyüne 300-400 mesafede yol kenarında silahla vurularak öldürülmüş bir su samuru olduğunu tespit etti. Su samuru Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca koruma altına alınan yaban hayvanları listesinde yer almaktadır. İlimizin muhtelif yerlerinde yaşadığını biliyoruz. Bugüne kadar böyle bir vaka yaşamadık, bizi çok üzdü. Olayın aydınlatılması için ekiplerimiz çalışma yürütüyor" diye konuştu.

Yaban hayvanlarının üreme döneminin başlaması dolayısıyla 2013-2014 av sezonunun Tunceli'de sona erdiğini ve av yasağının başladığını da anımsatan Gürsönmez, kentte bu tür üzücü vakaların yaşanmaması ve yaban hayvanlarının sağlıklı bir üreme dönemi geçirebilmesi için herkesin kaçak avcılara karşı duyarlı olması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA