Tanrıverdi Deve Güreşlerini İzledi

AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, Turgutlu Belediye Başkanlığının katkıları ile her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen deve güreşlerini izledi.

Tanrıverdi Deve Güreşlerini İzledi

Turgutlu Belediye Başkanlığının katkıları ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen deve güreşleri vatandaşların bu yılda vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

Deve güreşleri etkinliğine AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Mürşit Gedizli ve çok sayıda deve güreşi seven vatandaşlar katıldı.

Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan konuşmasında “İktidarla aynı dili konuşan belediyeciliği 10 yıldır Turgutlu’daki hizmetlere hizmet kattıysak, inşallah Hüseyin Tanrıverdi abimizle birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, hem büyükşehirde hem Turgutluda hem de Ankara da aynı dili konuşan belediyecilik hizmetlerini 30 Martt’a sizlerin desteği ile halkımızın desteği ile tüm Manisa’da bunları gerçekleştireceğiz.”dedi.

"DEVE GÜREŞLERİNİ YAŞATMALIYIZ"
Bu yıl ilk defa Büyükşehir belediyesi adına da deve güreşlerinin yapıldığı etkinlikte konuşan Tanrıverdi; “Deve güreşlerimizi zevkle heyecanla izledik. Her geçen gün geleneksel deve güreşlerimize ilgi artmaktadır. Bu geleneksel deve güreşlerimiz yöremizin ve bölgemizin önemli güreşleridir. Bu bir kültürdür. Bu kültürümüzü yaşamak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara taşımamız gerekiyor. Bu deve güreşlerimizi Turgutlu Belediye Başkanımız bu güne kadar güzel bir halde sürdürdü. İnşallah bizlerde büyükşehir belediyesi olarak bu kültür hizmetine katkı vermek ve güreş severleri daha güzel bir ortamda güreş seyrettirmek için kültürel belediyecilik anlayışımızla, sosyal belediyecilik anlayışımızla arzu ettiğiniz hizmeti size sunacağız. Arzu edilen hizmetler ve alan noktasında sizlerle beraber olup beraber karar vereceğiz. Daha çok genişleteceğiz daha çok yaygınlaştıracağız. Böylesi güzel bir deve güreşini hem yöremizde hem de bölgemizde daha kalıcı hale getireceğiz. Büyükşehir belediyesi adına da ilk defa bugün deve güreşi yapılmış oldu. Bizde büyükşehir belediyesi olarak yarışı kazanan deve sahiplerine kupalarını verdiğimiz gibi kendilerini de ödüllendireceğiz. 30 Mart akşamı Turgutlu belediye başkanımız ile bizi el ele tutuştuğumuzda aynı dili konuşan aynı duyguları paylaşan belediye başkanları olarak hem Turgutlumuzun hem de Manisa’mızın bir bütün olarak daha yaşanabilir bir il olmasını, marka şehir olmasını inşallah gerçekleştireceğiz. Bu yönde desteklerinizin olduğunu biliyorum.”diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir belediyesi adına yarışan ve yarışmada galip gelen deve sahibine AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi kupasını verirken, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ise ikinci gelen deve sahibine plaketini verdi.
Kaynak: İHA