Kilis'ten Kısa Kısa

Kilis’te, Suriye’den Türkiye’ye getirilen 280 paket kaçak sigara ile 5 top kumaş ele geçirildi.


Merkez ilçeye bağlı Demirışık köyü Suriye sınır hattında, Demirışık Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, kimliği belirsiz şahıs ya da şahıslarca Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollarla getirildiği tespit edilen 280 paket kaçak sigara ve 5 top kumaş ele geçirildi. Olayla ilgili olarak cumhuriyet savcısının talimatı ile tahkikata başlanırken, ele geçirilen kaçak sigaralar imha edilmek üzere muhafaza altına alındı, diğer kaçak malzemeler ise Kilis’in Öncüpınar Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne teslim edildi.

BİN 500 PAKET SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
Merkez ilçeye bağlı Deliosman köyünde, alınan duyum üzerine icra edilen devriye faaliyeti sonucu, arazide kimliği belirsiz şahıs ya da şahıslarca Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollarla getirildiği tespit edilen bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili olarak cumhuriyet savcısının talimatı ile tahkikata başlanırken, ele geçirilen kaçak sigaralar imha edilmek üzere muhafaza altına alındı.

104 ADET KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ELE GEÇİRİLDİ
Merkez ilçeye bağlı Duruca köyü Suriye sınır hattında, Afrin Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollarla getirildiği tespit edilen 104 adet küçükbaş hayvan ele geçirildi. Olayla ilgili olarak cumhuriyet savcısının talimatı ile tahkikata başlanırken, ele geçirilen küçükbaş hayvanlar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne teslim edildi.

AÇILAN ATEŞ SONCU 1 SURİYELİ YARALANDI
Merkez ilçeye bağlı Akıncı köyü Suriye sınır hattında, Öncü Hudut Karakolu sorumluluk sahasında icra edilen devriye faaliyeti esnasında, Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollarla geçiş yapıldığı esnada G.K. isimli hudut karakolu personeli tarafından G-3 piyade tüfeği ile havaya 2 el uyarı ateşi yaptı. Daha sonra kendi imkanları ile Kilis Devlet Hastanesi'ne getirilen yaralı Suriye uyruklu M.E.M. isimli şahsın hudut karakolu personeli tarafından vurulduğu bildirdi. Olayla ilgili olarak Gaziantep 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı Askeri Savcılığı'nın talimatı ile tahkikata başlanarak, G-3 piyade tüfeği muhafaza altına alındı. Hudut karakolu personeli ise ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakıldı.

941 ADET CAPTAGON VE 100 ADET ECSTASY HAP ELE GEÇİRİLDİ
Merkez ilçeye bağlı Çerçili köyü Suriye sınır hattında, Çerçili Hudut Karakolu sorumluluk sahasında icra edilen devriye faaliyeti esnasında, I.L.I. isimli şahsın Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollarla getirdiği tespit edilen 941 adet captagon ve 100 adet ecstasy hap ele geçirildi. Olayla ilgili olarak cumhuriyet savcısının talimatı ile tahkikata başlanırken, ele geçirilen haplar muhafaza altına alındı, şüpheli ise adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA