'Her Öğrenci Bir Fidan” Projesi Protokolü İmzalandı

KTO Karatay Üniversitesi, Konya Orman Bölge Müdürlüğü ve Karatay Belediyesi işbirliğiyle “Her Öğrenci Bir Fidan” ağaç dikme projesinin protokolü imzalandı.

'Her Öğrenci Bir Fidan” Projesi Protokolü İmzalandı

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, yaptığı konuşmada, “Genel olarak ülkemizin özel olarak da Konya’mızın ihtiyaç duyduğu böyle bir konunun üniversitemiz öğrencileri ve girişimcilik ve inovasyon topluluğumuz tarafından gündeme getirilmiş olması, bunun akabinde de böyle bir protokolün ortaya çıkmış olması bizleri mutlu ediyor. Ülkemizin geleceği hem fiziki kaynaklarımız hem de insan kaynaklarımızla birlikte gerçekleşecek. İnsan kaynaklarımızın geleceğini oluşturan çok kıymetli öğrencilerimizin ülkemizin fizik kaynaklarının geleceğini oluşturan böyle bir konuyu da sorumluluk bilinciyle üstlenmiş olmaları ve bu noktada hem kendileri adına hem de kendilerinden sonra gelecek üniversitemizin yeni ve genç öğrencileri adına bir geleneği başlatmış olmanın da aynı zamanda önemli olduğunu düşünüyorum. Bu kapsamda özellikle kuraklık, orman ve bitki bakımından çok özel bir durumda olan Konya’mızda böyle bir adımın atılmış olması da bizi sevindiriyor. Ümit ediyoruz ki, bu bilinç artarak devam edecek ve hem insan kaynağımızın bu anlamdaki duyarlılıklarının artması bakımından ve buna bağlı olarak da ülkemizin ve Konya’mızın ihtiyaç duyduğu fiziksel kaynakların ve özel olarak da orman ve ağaçlandırmanın geleceğine katkı vermesini düşünüyoruz” dedi.

Bu projenin hedeflerinden birinin de her üniversite öğrencisinin bir fidan dikmesi sağlanarak yaşanabilir bir çevre oluşturulmasına katkı sağlamak olduğunu dile getiren Rektör Torlak, "Düzenlenecek bir müzik etkinliği ile öğrencilerin ve halkın katılımı ve duyarlılığı sağlanacak, bütün dikkatleri ağaçlandırmaya çekmeye çalışılacaktır. Yaşanabilir bir çevre için yeşilin önemi her gecen gün anlaşılan bir zamanda bu sorumluğu öğrencilere kazandırmak üç kurumun da misyonu olmuştur. Karatay bölgesinde gerçekleşecek 'Karatay Ormanı' gelecek kuşaklara da örnek olacak, şehrin ve halkın nefes alacağı yerler haline gelecektir. Bu projede yeşillendirilecek alanın temini ve çevre düzenlemesi Karatay Belediyesi tarafından, her öğrencinin fidan temini ve teknik desteği Orman Bölge Müdürlüğü, gerekli öğrenci ve organizasyonun sağlanması ve müzik etkinliği de KTO Karatay Üniversitesi tarafından temin edilecektir” diye konuştu.

Bu tür etkinliklere devam edeceklerini de vurgulayan Prof. Dr. Torlak, Nisan ayının ikinci haftasında gerçekleşecek ağaç dikim törenine ve müzik etkinliğine tüm vatandaşları davet etti.

"TÜRKİYE ÇAPINDA ÇOK BÜYÜK HİZMETLERE İMZA ATTIK"
Orman Bölge Müdürü Necati Alıç ise, “Konya’da en büyük problemlerimizden biri yeşil hasreti. Konya’nın yeşil hasreti giderildiğinde Konya’nın mutluluğu mutlaka çok daha artacak ve ileride zaten verimli olan Konya halkımız verimliliğini katlayarak ülkeye hizmetine devam edecektir. Bu konuda sayın bakanımızın bize gerçekten önemli katkılarıyla şu anda Türkiye çapında çok büyük hizmetlere imza atmak üzereyiz, imza atıyoruz. Daha önce biz orman alanları dışında hiçbir faaliyette bulunamıyorduk. Ama şu anda sayın bakanımızın ve genel müdürümüzün önümüzü açmasıyla artık okul bahçelerimiz, mezarlıklarımız, belediyeye ait bütün araziler, mera alanları dahil hemen hemen önümüze gelen her boş alanda çalışma imkanı sağlamış olduk. Bu bizim motivasyonumuzu oldukça artırdı. Hem halkla direk olarak ilişki kuruyoruz hem de halkta yeşil bilincinin artmasına katkı sağlıyoruz. Bu amaçla şu anda Konya’mızın etrafındaki alanlarda önemli çalışmalar yapmak için projelerimizi hazırladık. Öyle tahmin ediyorum ki bunlar önümüzdeki yıllarda meyvelerini verecekler. Bunlardan bir tanesi de üniversitelerimizde elimizden gelen tüm güçle katkıyı koymaya azmettik şu anda. Bu konuda Necmettin Erbakan ve Selçuk Üniversitelerimiz ile protokollerimizi tamamladık ve ağaçlandırma faaliyetlerimizi orada bitirmek üzereyiz” şeklinde konuştu.

Bütün alanlarda hatta şehir dışındaki alanlarda öğrencilerle yaptıklarını paylaşmak istediklerini aktaran Alıç, “Çünkü bizim bütün yaptıklarımızın kamuoyuna mal edilmesi lazım. Eğer kamuoyu bizim yaptıklarımızdan haberdar olmazlarsa devamlı işlerimizin içinde oldukları için her kategorideki insanın eğitimi için sizden biz yardım isteyeceğiz. İnşallah bunları Konya genelinde yaygınlaştırdığımızda amacımıza da ulaşacağımızı tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.

Girişimcilik ve İnovasyon Topluluğu Başkanı Ahmet Navruz da, “Sayın Rektörümüzün desteğiyle, Karatay Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğümüzün protokolüyle orman çalışmasına girdik. Çünkü düşündük ki, biz ağaç ektiğimiz zaman bizim çocuklarımız o ağaçlarımızdan sebeplenecekler. Yerimizin de şehir meydanında bulunması egzoz gazından gerekli zararlı gazların etkisini azaltacağını düşündük” dedi.

Konuşmaların ardından “Her Öğrenci Bir Fidan” Projesi protokolü imzalandı.
Kaynak: İHA