'Her Öğrenci Bir Fidan Projesi'

Konya Orman Bölge Müdürlüğü, KTO Karatay Üniversitesi ve Karatay Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen "Her Öğrenci Bir Fidan Projesi"nin protokolü imzalandı. Proje kapsamında, Karatay ilçesindeki 30 bin metrekarelik alan ağaçlandırılacak.

KTO Karatay Üniversitesi'ndeki protokol töreni, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Konya Orman Bölge Müdürü Nevzat Alıç, üniversitenin Girişimcilik ve İnovasyon Topluluğu Başkanı Ahmet Navruz'un katılımıyla gerçekleşti.
Prof. Dr. Torlak, törende yaptığı konuşmada, "Her Öğrenci Bir Fidan Projesi"nin, Girişimcilik ve İnovasyon Topluluğunca gündeme getirildiğini ifade etti.

Projenin, protokol aşamasına ulaşmasının sevindirici olduğunu belirten Torlak, "Kıymetli öğrencilerimizin, böyle bir konuyu sorumluluk bilinciyle üstlenmiş olmaları önemli. Bu kapsamda, özellikle kuraklık ve orman bakımından çok özel durumu olan Konyamız'da böyle bir adımın atılmış olması bizi ayrıca sevindiriyor. Umut ediyoruz ki; bu bilinç artarak devam edecek" diye konuştu.

Orman Bölge Müdürü Nevzat Alıç da Konya'nın en büyük hasretinin yeşil alan olduğunu söyledi.

Kentte hizmete sunulacak önemli projelerinin bulunduğunu anlatan Alıç, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi ile protokol imzaladıklarını, planlanan faaliyetleri bitirmek üzere olduklarını vurguladı.
KTO Karatay Üniversitesi ile de protokol imzalanmasından mutluluk duyduğunu aktaran Alıç, "Yaptığımız çalışmaları, öğrencilerle paylaşmak isteriz. Çünkü yaptıklarımızın kamuya mal edilmesini istiyoruz. Projenin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Girişimcilik ve İnovasyon Topluluğu Başkanı Ahmet Navruz ise topluluk olarak böyle bir çalışmanın içinde bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Proje kapsamında, Karatay'daki 30 bin metrekarelik alanın ağaçlandırılacağı bildirildi.

Kaynak: AA