Başkentte Ygs Önlemleri

Ankara Valiliği, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) sakin bir ortamda gerçekleşmesi için bazı önlemler aldı.

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, YGS'nin Ankara'da 23 Mart Pazar günü yapılacağı kaydedilerek, 22 Mart Cumartesi günü saat 18.00'den 23 Mart Pazar günü saat 13.00'e kadar olan süre içerisinde bazı tedbirler alındığı bildirildi.

Alınan önlemler kapsamında, araçların klakson çalmaları, düğün, asker uğurlama gibi konvoylarının oluşturulması, bina hafriyat ve yıkımları ile seyyar satıcı gürültüleri ve buna benzer her türlü çalışma yapılmasının, Ankara ili mülki hudutları dahilinde yasaklandığı kaydedildi.
Mahalli İdareler Seçimleri nedeniyle araçlarla veya seçim bürolarından yapılacak propaganda ile açık ve kapalı alan toplantıları vesilesiyle dışarı yayın yapılması hususlarının düzenlenmesi yetkisinin, İlçe Seçim Kurulları Başkanlıklarına ait olduğu hususunun Yüksek Seçim Kurulunun 11 Ocak'taki 35 sayılı kararında belirlendiği anımsatıldı.
Sınavların yapıldığı okullar ile kamu binaları bahçelerine ve çevrelerine sınav günü ve saatlerinde hiçbir vasıtanın park ettirilmeyeceği,
23 Mart Pazar günü 10|00-13.00 saatleri arasında sınavların yapılacağı tüm okullar ve çevrelerinde emniyet-tertip ve tedbirlerinin polis ve jandarma tarafından önceden planlanacağı bildirildi.

Belediye başkanlıklarınca sınav merkezlerine gidecek güzergahların levhalarla belirleneceği ve toplu taşıma seferlerinin aksamadan sürdürüleceği, YGS'ye katılacak olan öğrencilerden sınav heyecanı ve telaşı içerisinde kimlik cüzdanını kaybeden veya unutan öğrencilerin mağdur olmamaları için 23 Mart'ta Altındağ, Beypazarı, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Sincan, Polatlı ve Yenimahalle İlçe Nüfus Müdürlükleri hizmet vermek üzere açık tutulacak.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı koordinasyonunda ilgili meslek odalarınca yemek ve konaklama hizmetlerinde gerekli kolaylaştırıcı tedbirler alınacak, Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her türlü yurt, konaklama ve sağlık tedbirleri önceden planlanacak.
Açıklamada, görüşlerine yer verilen Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, sınava katılacak tüm öğrencilere başarılar dileyerek, gençlerin uzun ve yorucu çalışmalarının değerlendirileceği ve gelecekleri bakımından da önem taşıyan bu sınavın, sakin ve güvenli bir ortamda yapılması için vatandaşların gerekli duyarlılığı göstermelerini istedi.
Kaynak: AA