Özmeral, Yılın İlçe Belediye Başkanı Seçildi

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral'in Özel Kalem Dergisi tarafından bu yıl 6.sı düzenlenren yerel yönetimler ödül töreninde kültür sanat ve turizm etkinlikleri kategorisinde yılın ilçe belediye başkanı ödülüne layık görüldüğü bildirildi.

Eğirdir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada Özel Kalem Dergisi'nin düzenlediği 6.yerel yönetimler ödül töreninin İstanbul Kadir Has Üniversitesi'nde gerçekleştiği kaydedildi. Açıklamada Başkan Özmeral'e tarih, kültür ve tabiat varlıklarıyla Isparta'nın en güzel ilçesi olduğu ifade edilen Eğirdir'de belediyeye ait Esma Sultan (Dündar Bey) Hamamı restorasyon projesinin hayata geçirilmesinden dolayı ödül verildiği belirtildi.
Türkiye'nin değişik yerlerinden vali, büyükşehir belediye başkanları, il ve ilçe belediye başkanlarının katıldığı ödül töreninde bir de konuşma yapıldığı kaydedilen açıklamada Özmeral'in şu ifadelerine yer verildi: "(Eğirdir'e) Selçuklu şehri dememizdeki gayemiz, Hızır Bey Camimiz ve Dündar Bey Medresemiz var. Bunların tamamlayıcı unsuru olarak hemen yakınında 800 yıla yaklaşan mazisiyle Esma Sultan (Dündar Bey) Hamamımız var. Belediye Başkanı seçilir seçilmez, hayalimizdeydi. Bizden öncekiler hanları, hamamları yıkmışlar, bütün tarihi kuyuları doldurmuşlar, mezarlıkları yok etmişler. İçimiz sızlıyordu. Gelir gelmez, yine Kültür ve Turizm Bakanlığı dahil kimseden yardım almadan, personele maaş ödeyememek pahasına tarihi derinliği olan ecdad yadigarı hamamımızı Allah'a şükür 2,5 milyona yaklaşan bir yatırımla ayakta tuttuk. Gelecek nesillere en güzel armağanı hep birlikte vermiş oluyoruz. Jüri üyelerine Özel Kalem Dergisi mensuplarına teşekkür ediyorum."
Açıklamada Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral'in, geçen yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın En Temiz Kentler kategorisinde ilçeler arasında Didim'den sonra Türkiye ikincisi olduğu da hatırlatıldı.
Kaynak: AA