Kütahyalı: Hükümete darbe yapılmak istenmiştir

Rasim Ozan Kütahyalı Beyaz TV’de yayınlanan ‘Dinamit’ e 17 Aralık ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kütahyalı: Hükümete darbe yapılmak istenmiştir
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Latif Şimşek'in sunuculuğunu yaptığı Rasim Ozan Kütahyalı'nın gündemi değerlendirdiği 'Dinamit' isimli tartışma programına Sonar'ın Başkanı Hakan Bayrakçı konuk oldu.

Programda, 17 Aralık Operasyonu'nun tartışıldığı esnada Kühatyalı çarpıcı açıklamalarda bulundu. 17 Aralık'ta hükümete karşı bir darbe girişimi olduğu ile ilgili konuşan Kütahyalı'nın açıklamaları:

17 ARALIK SİYASİ BİR OPERASYONDUR
17 Aralık bir siyasi operasyon ve 18 Aralık'ta Bilal Erdoğan, Sümeyye Erdoğan ve Berat Albayrak içeri alınacaktı. Ve aynı gün Sabah Gazetesi'ne el konacaktı çünkü Sabah Gazetesi Türkiye'nin amiral gemisi. Düşünsele Başbakan'ın oylu, kızı ve damadı içerde, sabah gazetesine el koyulmuş. ATV'ye de el konacaktı. Ak Parti'den bir sürü korkak belki kaçacaktı. Diğer yayın ordanlarının patronları ne olacak diyecekti bütün yayın organları. Zaten doğan grubu filan saldırmaya hazır. Bambaşka bir atmosfer doğacaktı.

HÜKÜMETE DARBE YAPILMAK İSTENMİŞTİR
17 Aralık günü Başbakan Erdoğan'ın cam havliyle geri püskürtmesi. İstanbul Emniyeti'nin boşaltılması ve darbe girişiminin engellenmesi o şekilde oldu. Yani aslında direkten döndüler. Bunu sürdürdüklerini gördükçe de Başbakan Erdoğan ve AK Parti'de artık dedi ki sonuna kadar gidiyoruz. Şu çok önemli, Ak Parti içinde o güne kadar bu yapının böyle bir darbe düşüneceğine inanan azdı. Hala diyorlardı ki bunlar “ya bir yerde uzlaşma olur” o günden sonra Cemaat'e en sempatiyle bakan AK Parti üst düzeği bile dedi ki “yok kardeşim artık bitti siz darbe yapmaya kalktınız ve bunun da cezasını çekeceksiniz” dolayısıyla o noktaya geldi. Ama Başbakan Erdoğan böyle bir durumu hazmedemezdi.

MEYDANLARDA SÖYLEYE SÖYLEYE OY KAZANIYOR
Onu meydanlarda söyleye söyleye birde oy kazanıyor. Çünkü İslami kesimde de Gülen Cemaati'ne birikmiş çok büyük bir öfke vardı. Herkes korkudan susuyordu. Çünkü herkes tutuklanmaktan korkuyordu. Kasedi çıkacak diye korkuyordu. Polislerden korkuyordu. Herkes korkuyordu.