Vakıflar Tarihi Eserlere Gözü Gibi Bakıyor

Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü 2013 yılında bölgede bulunan çoğunluğunu camiler olmak üzere çok sayıda tarihi eseri restore ettirdi.

Vakıflar Tarihi Eserlere Gözü Gibi Bakıyor

Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, 2014 yılında da yoğun projelerinin bulunduğunu belirterek, “Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün öncülüğünde Türkiye genelinde sürdürülen ve aynı şekilde bölgemizde de devam eden büyük vakıf hamlelerini 2013 yılında da sürdürdük. 2014 yılı içerisinde de yüklü bir programımız var.” dedi.

Kurum gelirlerini artırmak için projeler ürettiklerini kaydeden Müdür Yıldırımhan, ” Ecdadımızın engin cömertliğinin, başkaları için fedakarlıkta bulunmalarının ve Allah rızasını gözetmenin her şeyin üstünde olduğunu, dünya malının vakıf yoluyla ebedîleştirilmesinin erdemini göstermesi açısından vakıflar eşsiz bir kurumdur. Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün öncülüğünde Türkiye genelinde sürdürülen ve aynı şekilde bölgemizde de devam eden büyük vakıf hamlelerini çok şükür 2013 yılında da sürdürdük. Bölgemiz dahilinde 2013 yılında Kelkit Ulucami, Artvin Ortamahalle Camii, Trabzon Hacıkasım Camii, Ortahisar Saraçzade Camii, Akçaabat Dürbinar Camii, Rize Büyük Gülbahar Camii, Şavşat Kocabey camilerinin restorasyon çalışmaları yapılmıştır. Rize Merkez Şeyh Camii’nin restorasyonu devam ediyor. İnşallah 18 Şubatta 3 eserimizin daha restorasyon ihaleleri gerçekleştirilecek. Bunlar Tonya Karşular Mahallesi Camii, Araklı Bereketli Camii, Çaykara Kabataş Camii. 2014 yılı içerisinde de yüklü bir programımız var. İnşallah planladığımız şekilde projeleri hazır olan eserlerimizin restorasyon çalışmalarını da başlatacağız. Bedesten çarşısında bir yangın çıkmıştı. Yangında çarşı büyük hasar gördü. Hamdolsun 2 ay gibi çok kısa bir sürede Sayın Genel Müdürümüzün destekleri ile Bedesten Çarşısını onardık ve esnafımıza teslim ettik” diye konuştu
Bölge gelirlerini 9 yıl içinde 9 kat artırdıklarını kaydeden Yıldırımhan, “ Vakıflar kendi gelirleri ile ayakta duran bir kurumdur. Bir taraftan bu hayrı çalışmalarımızı sürdürürken diğer taraftan da kurum gelirlerini artırmak için projeler ürettik. Hamdolsun çok ciddi bir seviye aldık. Bölgenin gelirlerini 9 yıl içerisinde yaklaşık 9 kat artırdık. 377 bin liradan 3milyon liraya çıktık. Bu çok büyük bir sıçramadır. Önümüzdeki dönemde yapacağımız yeni çalışmalarla gelirlerimiz çok daha ileri noktaya taşınacak. Bizler ecdadımızın mirasını aziz bilerek ve tarih şuuru içerisinde sahip çıkıyoruz. Her restore ettiğimiz eserden sonra ecdadın ruhunu şad ettiğimizi düşünüyor ve gönül huzuru hissediyoruz. Halkımızın yapılan çalışmalardan duyduğu büyük memnuniyet ayrıca bizleri mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Öte yandan Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü 2005 ile 2003 yılları arasında 100’ün üzerinde tarihi eseri restore ederek 2013’de de hamlelerini sürdürdü.

Bölge müdürlüğü, kurum gelirlerini artırmanın yanı sıra vakıf arsalarını imarlarına uygun şekilde değerlendirmek amacıyla 3 öğrenci yurdu, katlı otopark ve alışveriş mekanı inşa etti.
Kaynak: İHA