Bakan Eroğlu’ndan 'internet Yasaklandı'Eleştirilerine Cevap Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, internetin yasaklandığı yönündeki eleştirilere cevap vererek, yasanın kişilik haklarının, özel durumlarının korunmasıyla alakalı olduğunu söyledi.


Bakan Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar’daki programı kapsamında Çobanlar ilçesinde gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sorular üzerine gündeme dair açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, bir gazetecinin, ‘İnternet yasakları hakkında ne düşünüyorsunuz?’ sorusunu şu şekilde cevaplandırdı:
“Mesela, Numan Bey için böyle bir şey yapıldı. Eski bir filmden montaj ederek bunu sundular. Bunlar, insanları çok rencide ediyor. Bu yasa kişilik haklarının, özel durumlarının korunmasıyla alakalı. Yasaklama yok. Hatta pek çok ülkeden daha uygun, daha demokratik bir durum söz konusu. Bütün dünyadaki örneklerle mukayese ederlerse, bu görülür zaten. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız, bu konuda dün bir açıklama yaptı. Yasaklama söz konusu değildir. Yasaklama iddiasında bulunanlar neyin yasaklandığını ortaya koysunlar, göstersinler."
“PROJE 1.5 MİLYAR TL’LİK BÜYÜK BİR PROJEDİR”
Bir başka gazetecinin Şanlıurfa’daki ‘Suruç Tüneli’ konusunda ki sorusuna da yanıt veren Bakan Eroğlu, tünelin bölge çiftçisine büyük katkılar sağlayacağını kaydederek, “Suruç Tüneli'nin bitmiş çapı 7 metre ve 17 bin 184 metre uzunluğunda yani 17 kilometreden daha uzun Türkiye'nin sayılı tünellerinden birisi. Allah'a şükür biz bunu ileri bir teknikle açtık. Özel bir makine getirdik. Köstebek isimli bir makine ile. Arkasından raylı bir sistem kurduk yani yerine altına 17 kilometre ray döşedik. Böyle muhteşem bir teknoloji kullandık. Bu tünel, Türkiye'nin en büyük tünellerinden bir tanesi. Allah'a şükür bitti. Başbakanımız bu hafta oraya gidecekti ama gidişi tehir edildi. Ancak, inşallah Başbakanımız, Şanlıurfa'ya gittiği zaman onun açılışını yapacağız. Ama bunlar ne fayda sağlayacak? Suruç Ovası'nda 950 bin dekar arazi suya kavuşacak. Suruç, Türkiye'nin en çok ürün üreten ve ihraç eden bir üssü haline gelecek. Şimdi oradaki bütün insanlara iş sağlandığı gibi dışarıdan da o bölgeye çalışmaya insanlar gelecek. Proje, 1.5 milyar TL’lik büyük bir projedir” dedi.

PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN YAĞIŞ MÜJDESİ
Son olarak yine bir gazetecinin, ‘Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Ankara Çayı'nın kollarından birisi olan Gümüşçayı'nın Keçiören'den geçtiği kısma, Afyonkarahisar’da Akarçay gibi rekreasyon alanı yapma projesine destek verecek misiniz sorusunu da yanıtlayarak şunları söyledi:
“Afyonbkarahisar’daki Akarçay’ı andıran bir proje yapılacak. Biz de gerek Orman ve Su İşleri Bakanlığı gerekse de Devlet Su İşleri olarak her türlü desteği veriyoruz. Hayırlı olsun. Afyonkarahisar'daki bu 'Kokarçay, Akarçay' olunca herkesin dikkatini çekti. Hakikaten muhteşem. Görüyorsunuz, buraya çok muhteşem bir hava verdi. O bölgenin adeta kalitesi değişti, çok daha yüksek bir seviyeye ulaştı. Her kentten bu konuda bir proje yapılması konusunda teklifler gelmeye başladı.

Güzellik olur, şehre güzellik katıyor. Dereler şehre güzellikler katan gerdanlıklar gibidir. Biz pek çok yerde buna başladık. Bingöl'de de başladık. Tabi Akarçay'da örnek bir model oldu.”
Bakan Eroğlu, ayrıca pazartesi gününden itibaren bölge bölge yağış beklendiği müjdesini de verdi.

Bakan Eroğlu, Çobanlar ilçesindeki programın ardından Bolvadin ilçesinde gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına katıldı.

Kaynak: İHA