Canlı yayında siyah bantlı protesto

Dinamit’in bu haftaki bölümünde sunucu Latif Şimşek ve Rasim Ozan Kütahyalı ağızlarını siyah bantla bantlayarak YSK’nın Beyaz TV’ye verdiği yayın durdurma cezasını protesto etti.

Canlı yayında siyah bantlı protesto
Geçtiğimiz hafta Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Latif Şimşek'in sunuculuğunu yaptığı 'Dinamit' isimli tartışma Programı'na YSK'dan 'yayın durdurma' cezası geldi. Dinamit'in bu hafta ki yayınında, programın sunucusu olan Latif Şimşek ve İstanbul'dan programa katılan Rasim Ozan Kütahyalı'nın YSK'nın yayın durdurma kararını protesto amaçlı olarak ağızlarını siyah bantla kapatmaları, konuşmamaları programa damgasını vurdu.

Yüksek Seçim Kurulu geçtiğimiz hafta Dinamit Programına bir yayın durdurma cezası verdi. Yayın durdurma cezasının gerekçesi olarak Mansur yavaş'ın miting alanında yaptığı konuşmasında Solun idollerine ettiği hakaretleri içeren görüntülerinin yayınlanması gösterildi. Yüksek Seçim Kurulu'nun Kararlarına itiraz bulunmuyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun verildiği kararlar kesin ve uygulanmak zorunda.

YSK'nın Beyaz TV hakkında verdiği bu kararla birlikte akıllara; “Acaba bundan sonra miting alanlarında çekilen görüntüler Televizyon kanallarında yayınlanmayacak mı?” sorusu geliyor.

Dinamit programının sunucusu Latif Şimşek şu sözleriyle tepkisini dile getirdi:
“CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın 7–8 yıl kadar önce yaptığı bir mitingdeki konuşmayı gündeme getirmiştik. YSK bu konuşmayı yayınlamamız nedeniyle bu cezayı bize verdi. Bu cezadan Ana Haber Bülteni de nasibini aldı.

Acaba bize bundan dolayı bize ceza veren YSK, Uğur Dündar'ın programlarını izliyor mu? Uğur Dündar'ın programlarında kimler için neler konuşulduğunu, neler söylendiğini takip ediyor mu? Takip ediyorsa bugüne kadar Uğur Dündar'ın programına ceza verildi mi? Bu sadece bir örnek.. Uğur Dündar'ın programı gibi bu şekilde gündeme getirilen başka TV kanallarında pek çok program var.

Ayrıca merak ettiğim diğer konu; Bir “ayakkabı kutusu” meselesi Halkbank Genel Müdürü ile ilgili gündeme geldi ve haftalardır pek çok televizyon, üstelik bizim gibi bir miting sırasında çekilen görüntüleri değil, polis kamerasıyla kaydedilen ve polis kamerasında kalması gereken, gizliliği olan görüntüleri haftalardır ekranlarına taşıyorlar. Ayakkabı kutuları ile ilgili bu ülkede Başbakan'ın, ailesinin, çok sayıda milletvekilinin haysiyetiyle, onuruyla oynuyorlar, hırsız damgası yapıştırıyorlar. Daha ileri giderek Başbakan'a, ailesine hakaretlerde bulunuyorlar. Merak ediyorum acaba bu konularla ilgili YSK bir takibat yaptı mı? Kendisine ulaşan bilgiler konusunda ceza verdi mi?

Bizim verdiğimiz görüntüler gizli kamera ile çekilmiş görüntüler değildi, mahrem görüntüler değildi. Bir miting sırasında Mansur Yavaş'ın 10 binlere hitap ettiği, bundan 8–10 yıl önce O günlerde televizyonlarda, gazetelerde yayınlanmış paragraflardı. Bir habercilik, programcılık refleksiyle siyasilerin o gün nasıl konuştuğunu, bugün nasıl farklı konuştuğunu ekrana taşımaya çalıştık. Ama bunun karşılığında'Yayın Durdurma' cezası ile karşılaştık.”

Mansur Yavaş Solun idollerine nasıl hakaret etmişti?
‘Bu insanlar mı çete yoksa siz mi çetesiniz?'
“Deniz Gezmiş'i, hakim katili Yılmaz Güney'i, Terörüst Kör Eşber'i, Yaşar Kemal'i kahraman ilan edip, ülkücüleri mafya ve çete ilan eden azılılara soruyorum: Bu insanlar mı çete yoksa siz mi çetesiniz?”

“Sol görüşlü kişilere “azılı” yakıştırması”
Mansur Yavaş ortaya çıkan görüntülerde, Deniz Gezmiş'e “çeteci” suçlaması, Yılmaz Güney'e “katil” yaftası, Eşber Yağmurdereli'ye “kör” aşağılaması, Yaşar Kemal'e “çete” suçlaması, Sol görüşlü vatandaşlar için “azılı” yakıştırması yapıyor. CHP'li seçmeni kızdıracak bu ifadelerin yer aldığı görüntüler Beyaz TV ekranlarında Latif Şimşek'in moderatörlüğünü yaptığı 'Dinamit' isimli tartışma programında yayınlandı.
Canlı yayında siyah bantlı protesto

Mansur Yavaş'tan 80 öncesi solculara ağır hakaretler
Mansur Yavaş, ortaya çıkan bu görüntülerde 80 öncesi solcular için “Komünizm insanlara mutluluk değil; Açlık, sefalet, fuhuş, rezillik veriyor. Başka bir şey vermiyor. Bizler 80 öncesi hiçbir şey yapmadıksak, bu uğurda ölerek memleketi komünist yapmadık. Analarımızın bacılarımızın da nataşa olmalarını önledik” açıklamalarında bulunuyor.
Canlı yayında siyah bantlı protesto

Canlı Yayında Siyah Bantlı Protesto
Canlı yayında siyah bantlı protesto