(özel Haber) Bbp Adayından Ankara’ya Deniz Vaadi

BBP Etimesgut Belediye Başkan Adayı Mehmet Nazlı, Ankara’nın denize ihtiyacı olduğunu belirterek, kendi kendisini 5 kat finanse eden bir deniz projesi tasarladıklarını söyledi.

(özel Haber) Bbp Adayından Ankara’ya Deniz Vaadi

Denizi çizmekle kalmayıp içerisine bir tane Kız Kulesi ve Galata Köprüsü de yaptıklarını kaydeden Nazlı, “İnsanlar balık tutabilsin, balık ekmek yiyebilsinler dedik. İçerisine sosyal alanlar, cami, cemevi, engelli bar kompleksi, ev hanımları kompleksi ve İstiklal Caddesi’nin benzeri bir nostalji sokağı koyduk. Yani Ankara’ya yıllarca hizmet edecek, Ankaralının ücretsiz bir şekilde eğlenebileceği güzel bir alan tasarladık” diye konuştu.

Başkan Adayı Mehmet Nazlı, projenin yapılacağı alanı ve denizin Ankara’ya nasıl bir projeyle kazandırılacağını ise şöyle anlattı:
“Ankara’da Etimesgut ve Sincanlının sürekli kokusundan rahatsız olduğu şeker fabrikası arazisi var. Bu alan 4 milyon 300 bin metrekarelik arazidir. Yani bu 100 bin konut sığacak büyüklükte bir arazidir. Arazinin Ankara Çevre Yolu köprüsü kısmına şu anda Yüksek Hızlı Tren Garı adı altında ağır bakım üniteleri, yıkama istasyonları gibi yapılan bir tesis var. Onun için biz arazinin 3 milyon 150 bin metrekarelik alanını kullanabiliyoruz. 2 milyon 750 bin metrekare bir sulama alanımız olacak bizim. İzolasyon ve sulama maliyetimiz, sulamayı da çevre yolu köprüsünün altından Kızılırmak ishale hattı geçiyor ve bu şu anda kullanılmıyor. Sulamayı da buradan besleme yapmayı düşünüyoruz. Arazinin 5 bin 300 kumsalı var. 100 bin metrekare ticari alan söz konusudur. Sosyal alanlarımız dahil toplam maliyetimiz 400 milyon TL’dir, arazi bedeli hariç. Ticari alanlarımız 100 bin metrekare. Bu da 2 milyar TL gelir demektir. Tramvayımız olacak, Eryaman ile Güney Etimesgut’un bağlantısı olacak, aqua parkımız ve arazinin içerisinde rol model bir cuma camiimiz olacak.”
Kaynak: İHA