Nane Limon Fayda Etmeyince Gerçeği Hastanede Öğrendiler

14 yaşındaki oğullarının burun akıntısı olduğunu sanıp nane limon kaynatarak tedavi eden aile, hastaneye gidince oğullarında tümör olduğunu öğrendi.

Nane Limon Fayda Etmeyince Gerçeği Hastanede Öğrendiler
Metehan’ın beyin felci geçirip görme yetisini kaybedeceğini söyleyen doktorlar başarılı bir operasyonla Metehan’ı tümörden kurtardı

Burun akıntısı ve kanaması olan 14 yaşındaki Metehan Özkan’ın grip olduğunu sanan annesi Gülten Özkan, oğlunu nane limonla tedavi etmeye çalıştı. Akıntının geçmemesi üzerine oğlunu doktora götüren anne, doktorların yazdığı antibiyotiklerin de işe yaramadığını görünce Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Polikliniği'ne başvurdu. Kulak Burun Boğaz Klinik Şefi Doçent Doktor İbrahim Çukurova'nın muayene ve tomografi çekimi sonrası Metehan'ın burun akıntısının 'masum’ olmadığı ve beyine yakın bölgede bir 'kitle' olduğu anlaşıldı. Metehan’ın beyin felci geçirerek görme yetisini kaybedeceğini söyleyen Dr. Çukurova, Metehan’ı acilen ameliyata alarak kitle çıkarıldı.

“BASİT BİR KANAMA SANDIK”
Oğlunun basit bir burun kanaması ve tıkanıklığı yaşadığını sandıklarını söyleyen anne Gülten Özkan, şöyle konuştu: “Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakikaten denildiği gibi çok kaliteli hekimlere sahip. Oğlumla ilgili titiz bir inceleme yapıldı ve doğru teşhis konuldu. Doktorlar her şeyi araştırdı ve ellerinden geleni yaptı. Oğlum onlar sayesinde sağlığına yeniden kavuştu. Çok mutluyum. Emeği geçen tüm doktorlara ve çalışanlara teşekkür ediyorum. Onlara minnettarız.”
Sağlığına yeniden kavuşan Metehan Özkan ise kurtulduğu için çok mutlu olduğunu ve gelecekte uçak mühendisi olmak istediğini söyledi.

“NADİR GÖRÜLEN HASTALIK”
Doç.Dr. İbrahim Çukurova ise nazofarenk anjiofibromu hastalığının tüm baş ve boyun tümörlerinin yarısını oluşturduğunu, hastalığın kanser olmadığını ancak özellikle adolesan dönemindeki çoğu erkeklerden oluşan kişilerde görülebildiğini söyledi.

Erken teşhisin önemine dikkat çeken Çukurova, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu hastalık, burun deliklerinin açıldığı nazofarenks diye adlandırılan bölgede görülür. Çevresine büyük tahribat yaparak yayılır ve kafa tabanında tahribat yapan kanamalı bir hastalıktır. Erken dönemde tek taraflı burun tıkanıklığı ve burun kanaması görülen tek belirtisidir."
Hastalığın nadir görüldüğünü anlatan Çukurova, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu hastalığa yılda ortalama 1-2 kez rastlanır. Müdahale kritik geçer çünkü, ameliyat sürecinde de çok kanama görülür. Kliniğimizde bu ameliyatları endoskopik yöntemle gerçekleştirebiliyoruz. Şu ana kadar başka hastalarımıza da yapılan tüm girişimlerde de başarılı olduk. Erken teşhis çok kanamalı seyreden bu ameliyatlardaki başarıyı artırır. Aynı zamanda son yıllarda tanı ve tedavide artan MR, BT, anjiyografi gibi teknolojik gelişmelerle yaptığımız görüntülerle erken teşhis olanağımız arttı. Bu da hastalığa karşı mücadelemizde başarıyı artırdı.”
Kaynak: İHA