Ordu Ziraat Odaları Açıklaması

Ordu, Perşembe ve Ulubey Ziraat Odaları ortak basın toplantısı düzenleyerek lisanslı depoculuğun tekrardan gündeme getirilmesi gerektiği söylediler.

Ordu Ziraat Odaları Açıklaması

Ordu Ziraat Odası’nda düzenlenen basın toplantısına Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, Ordu Ziraat Odaları Birlik Başkanı ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan ve Ulubey Ziraat Odası Başkanı Hikmet Poyraz katıldı.

Toplantıda öncelikli olarak 2012 yılında kurulan ancak kapanma kararı alınan lisanslı depoculuk hakkında açıklama yapan Arslan Soydan, “2012 yılında bölgemize büyük umutlarla giren ancak zamanlama olarak fındık sezonunun bitmesinde açılan lisanslı depoculuk o sezon normal olarak beklenen performansı gösteremedi. Bizler de 2013 fındık sezonuna umut bağladık ancak fındık rekoltesinin düşük olması ve üreticinin emanete fazla fındık bırakamaması lisanslı depoculuğun kapanmasını gündeme getirdi ve sonunda da o kötü karar çıktı” diyerek yetkililerin lisanslı depoculuğu tekrardan gözden geçirmesi gerektiğini ve yeni düzenlemeler ile üreticilerin bilinçlendirilmesinin sağlanmasını söyledi.

“DÖVIZ ARTTI FINDIK GERİLEDİ”
Son dönemlerde artan döviz fiyatlarının yanında şaşırtıcı bir şekilde fındık fiyatlarının da gerilediğini belirten Soydan, buna anlam veremediklerini ve dövizle beraber bütün tarım ürünlerinde artış yaşanırken fındıkta ki gerilemenin araştırılması gerektiğini belirtti.

Kaynak: İHA