Vali Koçak Romanlarla Bir Araya Geldi

Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Ulukent Mahallesi’nde yaşayan Roman kökenli vatandaşlarla bir araya geldi.

Vali Koçak Romanlarla Bir Araya Geldi
Vali Koçak ziyaretin ardından İHA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Avrupa Konseyi'nde İsveçli diplomat Raoul Wallenberg adına düzenlenen insani yardım ödülünü kazanan Roman kökenli Türk yönetmen Elmas Arus, Sosyal risk haritası çalışmalarına katkı sağlamak için geldiği Elazığ’da Vali Ömer Faruk Koçak ile Roman kökenli vatandaşlarla buluştu. Ulukent Mahallesi Erdemli Sokak’ta yaşayan Roman vatandaşlarla bir araya gelen Vali Koçak ve Arus, sorunları dinledi ve çözüm noktasında fikir alışverişinde bulundu. Roman kökenli vatandaşlardan Nurettin ve Fevzi Eser, en önemli sorunlarının işsizlik olduğunu ifade ederek bu konuda Vali Koçak’tan yardım istedi. Vali Koçak da sorunların çözümü için gerekeni yapacaklarını ifade ederek, Elazığ’da oluşturdukları modelin örnek olacağını söyledi.

Ziyaretin ardından İHA muhabirine açıklamalar yapan Vali Koçak, sosyal risk haritası çalışmaları kapsamında dezavantajlı gruplarla ilgili bir proje başlattıklarını kaydederek, bu grupların sorunlarının çözülmesinin toplumsal huzura da katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi. Vali Koçak daha sonra gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve eski Yimpaş binasının yerine Turizm Lisesi açılması noktasında Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmelerin devam ettiğini aktardı.

Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili İçişleri Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıyla ilgili de konuşan Vali Koçak, “Amacımız seçimlerin huzur ve güven içerisinde yapılması ve vatandaş iradesinin sandığa herhangi bir müdahale olmadan yansımasıdır. Bununla ilgili kaymakamlarla, kolluk amirlerimizle daha önceden bir toplantı yapmıştık. İçişleri Bakanlığı başkanlığında gerçekleştirilen ve 81 il valisinin katıldığı toplantıda yapılacak hazırlıkları konuştuk. Devletimizin ve hükümetimizin bu konudaki kararı vatandaşın hür iradesine engel olabilecek unsurları ortadan kaldırmaya yöneliktir. Perşembe günü ilçe kaymakamlarımızla yeniden bir toplantı gerçekleştireceğiz. Siyasi partilerin il başkanları ve belediye başkan adaylarıyla da seçimlerin huzur içerisinde yapılması için bir araya geleceğiz” dedi.

“ELAZIĞ’DA DİLENCİLİĞİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ”
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Elazığ’a yerleşen Suriyelilerle ilgili yapılan çalışmaları da değerlendiren Vali Koçak, Suriyelilere, her alanda desteklerinin devam ettiğini ifade etti.

Vali Koçak, “Elazığ’da dilencilik olmayacak. Kolluk kuvvetlerine özellikle talimat verdim. Dilenenlere müsaade edilmeyecek. Eğer insanlar aç kaldığı için dileniyorsa onların her türlü ihtiyacını gidermek bizim görevimiz. Kısa süre içerisinde bu konuyu gündemden kaldıracağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA