Kartepe’de Çam Kese Böceği Temizliği Başladı

Çam ağaçları üzerindeki pamuksu tırtıl keseleriyle kendini belli eden Çam Kese Böcekleri, Kartepe’deki çam ağaçlarına yönelik tehdit oluşturmaması için temizlendi.

Kartepe’de Çam Kese Böceği Temizliği Başladı

Kartepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün bitki bakım çalışmaları kapsamında ilçe genelindeki yeşil bitki örtüsünü korumak adına ağaçlardaki olası tehdit unsusu oluşturacak haşerat ve böceklere yönelik temizlik çalışmalarını mevsimsel olarak yapılıyor. Ekipler bu dönemde de çam ağaçları üzerinde pamuksu tırtıl keseleriyle kendini belli eden Çam Kese Böcekleri ile mücadele ediyorlar. Ekipler, Suadiye bölgesinden başlattıkları çalışmada meydanda bulunan çam ağaçlarını bakımdan geçirdi. Başta çam ağaçları olmak üzere her çeşit ibreli bitkiye zarar verebilen Çam Kese Böceği’nin kozalakları ekiplerce vinç yardımı ile alınıp temizlendi. Çam Kese Böcekleri, üst üste birkaç yıl bir ağaçta bulunursa boy büyümesini geriletip hacim kaybına sebep olarak ağaçlara büyük zarar veriyor.

Kamusal alan bakımı kapsamında gerçekleştirilen bu çalışmayla bitkilerin daha sağlıklı büyümesi ve gelişmesi sağlanıyor.
Kaynak: İHA