Havza'da Osb Toplantısı

Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Havza Ticaret ve Sanayi Odası salonunda Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Havza TSO Başkanı Erkan Acar'ın başkanlığında yapılan toplantıya Yönetim Kurulu Üyeleri Bekdiğin Belediye Başkanı Halit Ulusoy, Havza TSO Başkan Yardımcı Aydın Kaya ve İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Esen katıldı.

Toplantıda, Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas OSB çalışmalarındaki son durum hakkında bilgiler verildi ve toplantının gündem maddeleri görüşüldü.
Acar, toplantı sonunda yaptığı açıklamada, Bekdiğin sınırları içinde kurulacak Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas OSB için önemli süreçlerin geride bırakıldığını belirterek, "Bundan sonraki süreç daha hızlı işleyecek. Öncelikli olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü tarafından şeritvari haritalarımızın ardından 2 etap yol alan projemizin raporu onaylandı. Ayrıca zemin araştırma raporumuz hazırlanarak, ocak ayı içerisinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına incelenmek üzere gönderdik. İnşallah OSB'mizin ilk bin dönümlük alanının altyapı ihalesini yapacağız. Burada kurulacak fabrikalar Havza'yı cazibe merkezi yapacaktır ve buna bağlı olarak istihdam ve göç gibi sorunların önüne geçilecektir" dedi.

Kaynak: AA