Hasta Bakıcılıktan Öğretmenliğe Uzanan Başarı Hikayesi

İstanbul'da bir hastanede hasta bakıcıyken bir hastanın yönlendirmesiyle eğitimine devam etmeye karar veren Cihangir Güven, önce liseyi bitirdi ardından da üniversiteden mezun olup öğretmen olarak göreve başladı.

İstanbul'da 19 yaşındayken hastan memur kadrosuyla hasta bakıcı olarak çalışmaya başlayan Cihangir Güven (35), o dönem sağlığıyla ilgilendiği bir hastanın yönlendirmesiyle eğitim hayatına devam etmeye karar verdi.
Açık liseye kaydını yaptıran Güven, hem çalışarak hem de eğitimini aksatmadan liseden mezun oldu. Üniversite sınavlarında da başarısını sürdüren Güven, Gazi Üniversitesini kazanarak tayinini Ankara'ya aldırdı.
Ankara Sağlık Müdürlüğüne arşiv memuru olarak atanan Güven, mezun olmasının ardından kurumlar arası geçiş hakkını kullanarak öğretmen oldu.
Gökçebey Ortaokulunda 4 yıldır sosyal bilgiler öğretmenliği yapan Cihangir Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hasta bakıcı olduğu dönemde tedavi gören bir hastanın sürekli hastanenin kütüphanesine gitmesinden çok etkilendiğini söyledi.

- Hastanın teşvikiyle eğitimine devam etti
Söz konusu hastanın kendisini yaşının genç olduğunu ve eğitimine devam etmesi gerektiği konusunda teşvik ettiğini anlatan Güven, "Her şeyi o hastaya borçluyum. Sözlerinden çok etkilendim ve eğitimime devam etmeye karar verdim" dedi.

Güven, 25 yaşından sonra üniversite sınavına girdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Üniversite sınavına hazırlanmaya karar verdiğimde dershanelerle görüştüm. Yaşımın büyük oluşu ve liseyi dışarıdan bitirmiş olmam başarı puanlarını düşüreceğine kanaat getiren işletmeler kaydımı bile yapmadı. Ben de azmettim, çok çalıştım ve başardım. Hasta bakıcılıkla başladığım memurluk hayatıma, 31 yaşından sonra öğretmen olarak devam etmeye başladım. Öğrencilerimi ve mesleğimi çok seviyorum. İsteyince başarılmayacak hiçbir şey yok. Öğrencilerime kendi hikayemi ders çıkarmaları için örnek gösteriyorum."
Kaynak: AA