Ak-saray Konutlarında Genel Kurul Toplantısı

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi öncülüğünde kurulan 15. toplu konut hamlesi AK-SARAY Konut Yapı Kooperatifi'nin Genel Kurul toplantısı yapıldı.

Ak-saray Konutlarında Genel Kurul Toplantısı

Aziziye Kültür Merkezi’nde gerçekleşen genel kurul toplantısına Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Belediye Meclis Üyeleri, AK-SARAY Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Gül ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda kooperatif üyesi katıldı.

444 dairelik AK-SARAY konutlarının 324 dairesinin tamamlandığını ifade eden AK-SARAY Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Gül, kalan dairelerin tamamlanarak sahiplerine teslim etmek için en hızlı bir şekilde çalışmalarına devam ettiklerini belirterek kooperatif hakkında bilgiler verdi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise, konuşmasında yapılan genel kurul toplantısının hayırlı olmasını diledi. Gayrimenkul sahipleri ve kooperatif üyelerinin kendilerine güvenmesiyle birlikte AK-SARAY konutlarının meydana geldiğini ifade eden Hançerli, ilçeye kazandırılan konutların Karatay'ı güzelleştirdiğini vurguladı. AK-SARAY konutlarının yer, bina ve estetik olarak kendini gösterdiğini dile getiren Hançerli, belediye olarak kalite ve estetiğe önem verdiklerini kaydetti.

Mevlana Kültür Merkezi karşısındaki 230 bin metrekarelik alan hakkında da bilgi veren Hançerli, Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında bu alanda ticari alanlar, konaklama tesisleri, yeşil alan ve bin 600 konutun yapılacağını, Büyükşehir Belediyesince ise Kent Müzesi oluşturulacağını söyledi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 6.5 milyon metrekarelik alanda yapılan İmar Revizyon Planıyla konut çalışmalarının artık özel sektör tarafından yapılacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA