Meb Yasa Tasarısı'na Tepki

Uşak'ta sendika üyeleri, "Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nı protesto etti.

Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendika üyeleri Tritoğlu parkında toplanarak, MEB Yasa Tasarısı olarak bilinen, "Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"na tepki gösterdi.
Eğitim-Sen Uşak Şube Başkanı Deniz Ertunç, yasa tasarısının eğitimde kadrolaşmanın önünü açacağını öne sürerek, eğitimin siyasete alet edilmemesi gerektiğini söyledi.

Türk Eğitim-Sen Uşak Şube Başkanı Ahmet Gürten ise kanun tasarının yasalaşması ile okul yöneticilerin mağdur olacağını belirterek, tasarının geri çekilmesi gerektiğini belirtti.

Grup açıklamanın ardından olaysız olarak dağıldı.

-Eşme'de protesto gösterisi
Akşam saatlerinde Belediye Çay Bahçesi'nde toplanan çeşitli sendika üyeleri , "Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"na tepki gösterdi.
Türk Eğitim Sen Eşme üyesi Yaşar Akyar yaptığı açıklamada kanun tasarısının eğitimde sancılara neden olacağını savundu. Tasarının kanunlaşmasıyla dört yılını dolduran okul yöneticilerinin görevlerine son verileceğini öne süren Akyar, tasarıya karşı olduklarını ifade etti.

Kaynak: AA