Havza Belediyesinden İşçilere Yüzde 15 Zam

Havza Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası arasında 1 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yapılan toplu iş sözleşmesi ile Havza Belediyesi, işçilerine yüzde 15 zam verdi, ayrıca sosyal haklarda ise ortalama yüzde 20'lik bir iyileştirme yapıldı.

Havza Belediyesi Osmanlı Sofrası Tesisinde düzenlenen Toplu İş Sözleşmesi imza törenine Belediye Başkanı Murat İkiz, AK Parti Havza İlçe Bakanı Mahmut Karahan, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit, 20|, 21. ve 22. Dönem Milletvekili Musa Uzunkaya, sendika yöneticileri ve belediye işçileri katıldı.

İmza töreni öncesi bir konuşma yapan Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit yaptığı konuşmada, Havza Belediye Başkanı İkiz'in 10 yıl boyunca sadece belediye çalışanlarının değil, Havza'nın Belediye Başkanı olduğunu gösterdiğini söyledi.

Yiğit, "Bu toplu sözleşme Türkiye'ye örnek teşkil edecek ölçülerde bir toplu sözleşme oldu. Sözleşme ile yüzde 15 oranında zam aldık. Diğer sosyal haklarımızda ise yüzde 20'lik bir iyileşme sağlandı. Bindelik oranlarda bile günlerce görüşme masalarında kalındığı bir ortamda işçilerimiz için güzel bir sözleşmeye imza attık. Böyle bir sözleşmenin gururunu yaşamaktayız. Fakat bir şeyi belirtmeden geçemeyeceğim. Bizler kadrolu ve sosyal haklardan faydalanan ve toplu iş görüşmelerinde haklarını savunan çalışanlar olarak istiyoruz ki taşeron işçilerimizin de bu haklara sahip olması. İnşallah yapılacak olan yasal düzenlemeler ile asgari ücretle geçinmek zorunda olan taşeron işçilerimiz de bu haklara kavuşacaklar ve hakları güvence altına alınacak."
Yerel seçimlere de değinen Yiğit, "Son olarak belirtmek istiyorum ki 30 Mart yerel seçimlerinde işçilerine ağabeylik ve babalık yapan Sayın Başkanımızın yanındayız ve desteklemekteyiz" ifadelerinde bulundu.
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise sözleşmenin 1 yıllık olduğunu ve 43 işçiyi kapladığını belirterek, şunları kaydetti:
"70 tane taşeron işçimiz var. İnşallah yapılacak olan yasal düzenlemeler sonrası onlarla da toplu iş sözleşmesi yaparız ve aradaki ücret farkını kapatırız. 10 yıldır işçimizin, memurumuzun maaşlarını geciktirmeden ödemekteyiz. Bu bizim için büyük bir gururdur. Havza Belediyesi sizlerin sayesinde her zaman adından söz ettiren bir ilçe oldu. Başarı ekip işidir."
Uzunkaya da ülkede taşeron sorunun bir gerçek olduğunu belirterek bu sorunun giderilmesi için çalışmaların yapıldığını dile getirdi.
Konuşmaların ardından Havza Belediye Başkanı İkiz ve Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Yiğit tarafından toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Kaynak: AA