Engelli Çocuklar ve Ailelerinden Başsavcı Apaçık’a Teşekkür Ziyareti

Erzurum’da Adalet Bakanlığı tarafından yapılan Dumlu Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun bahçesinde oluşturulan atlı terapi merkezi’nde 300 engelli çocuğun 20’şer dakikalık seanslarla atlı terapi eğitimi hizmetinden faydalanan engelli ailelerin çocukları ile aileleri, tayini Kahramanmaraş’a çıkan Başsavcı Ramazan Apaçık’a ‘Teşekkür” ziyaretinde bulundu.

Engelli Çocuklar ve Ailelerinden Başsavcı Apaçık’a Teşekkür Ziyareti

ENGELLİLER’DEN APAÇIK’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ
Adliye Sarayı Konferans Salonu’nda bir araya gelen Engelli Firdevs Eren (24), Sümeyye Demir (10), Ali Onur Kılıç (9) ile Yüksel Arif Cingöz (11) ile ailelerin yanı sıra, Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, Emniyet Müdür Yardımcısı Kamil Genç, Özel Eğitim Müdürü Hacer Türk, Dumlu Açık Cezaevi Müdürü Hamza Şenkaya, Terapi Merkezi’nin Uzman Görevlileri katıldı.

BAŞSAVCI APAÇIK’IN KATKISI İLE ENGELLİ MİNİBÜSÜ HİBE EDİLDİ
Başsavcı Apaçık’ın katkıları ile Türkiye Noterler Birliği tarafından engellilere hibe edilen minibüsün anahtarını Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Sadullah Efe’ye teslim etti. Kontak anahtarını teslim alan Şube Başkanı Efe ise,”Engelliler adına büyük sevinç yaşıyoruz. Katkılarınız için teşekkür ediyorum” dedi.

“ATLI TERAPİDEN SONRA, YENİDEN DOĞDUM”
Engellilerden 24 yaşındaki Firdevs Eren, atlı terapinin büyük faydasını gördüğünü belirterek Başsavcı Ramazan Apaçık’ın atlı terapi merkezinin hizmete sunulmasından ötürü mutluluk duyduğunu ifade etti.

Eren,” Bize böyle bir imkân sağlayan Başsavcımıza teşekkür ediyorum. Atlı terapi uygulamasından sonra, hayatımıza daha başka bir yön verdi. Bu tedavi sürecinde sanki yeniden doğdum. Engelli arkadaşlarım adına sonsuz minnettarız.” dedi.

“YAVRULARIMIZIN MUTLULUĞU BİZİM MUTLULUĞUMUZ”
Engellilerin yaşam süresince, toplum alanında destek olunması gerektiğini ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık,” Dumlu'da Açık Ceza İnfaz Kurumu ile birlikte atlı terapi merkezini oluşturduk. Atlı Terapi Merkezi, Bakanlığın Türkiye'de ilk projesi. Doğu Anadolu Bölgesi'nin tek bir terapi merkezi Erzurum’da bulunuyor. Amacımız engellilerle birlikte tüm çocukları atlarla tanıştırmaktı, bunu da başardık. Engelli çocukların tedavisine bir nebze de olsa katkıda bulunmaktan bizde mutluyuz. Çocuklarla ailelerin sevinç içinde o gülen yüz mutluluklarını görmekten biz de mutlu oluyoruz." Dedi.

Daha sonra, Engellilere yaptığı hizmet ve desteklerinden dolayı, Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık’a teşekkür plaketi verdi.
Kaynak: İHA