Yurt Ay Der'liler Adana’da Buluştu

Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Derneği (Yurt Ay Der) yöneticileri Adana’da bir araya geldi.

Yurt Ay Der'liler Adana’da Buluştu

DSİ Tesislerinde, Yurt Ay Der Genel Başkanı Kudret Bulut, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Yurtay Der, Yurtay Der-Sen yöneticileri çeşitli illerden dernek başkanları, Adana Sosyal Politikalar il Müdürü Erhan Güngör, Adana il Dernekler Müdürü Recep Kurtoğlu ,TBMM hukuk danışmanlarından Prof. Dr. Şeref İba, MHP Adıyaman Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdem ve Yut Ay gönüllülerinin katıldığı gecede Zeynep Gök gecenin sunuculuğunu yaptı.

Yurt Ay Der Adana Şube Başkanı Osman Yıldız, Adanalı iş adamlarının ve siyasilerin sosyal meselelere duyarsız kaldığını belirterek, “Böyle anlamlı bir günde neden yoklar. Artık Adana'dan ayrılıyorum. Bu kadar duyarsızlık çekilecek gibi değil, Adana'nın alt yapı gibi çok problemi var ama en büyük sorun bence sosyal duyarsızlıktır” dedi.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’da yetiştirme yurdundan ayrılan ve yaşı 18 olur olmaz kapı önüne konan erkek çocuklarına devlet ve millet olarak sahiplenilmesi gerektiğini belirterek, “Yur Ay Der önemli bir görev yapıyor, dernek yöneticilerini dinleyince bu meselenin toplumda iyı anlaşılmadığını gördüm. Dernek yöneticileri kendilerini ifade etmede çaba sarfetmeli ve sodes kapsamında şefkat evleri gibi projeleri ilgili kurumlara sunmalılar" diye konuştu.

Fulya Deniz ve Ali Turaç’ın sahne aldığı gecede davetliler hareketli parçalara eşlik ederek halaylar çekip gönüllerince eğlendi.
Kaynak: İHA