Kapatılan Hastanelerini Geri İstiyorlar

Konya'daki Nakiboğlu Mahallesi sakinleri, yaklaşık bir yıl önce kapatılan belediyeye ait Özel Nakiboğlu Bilgi Hastanesi'nin tekrar hizmet vermesi için hastane binası önünde bir araya geldi.

Nakiboğlu Mahallesi Muhtar Adayı Hasan Kaya, hastane binası önünde yaptığı açıklamada, mahallerindeki hastaneyi devlet hastanesi olarak geri istediklerini söyledi.

Karatay ilçesinde ikamet eden vatandaşların ekonomik durumunun iyi olmadığına işaret eden Kaya, mahalle sakinlerinin gücünün özel hastanelere yetmediğinin altını çizdi.
Devlet hastanelerinin Karatay'a çok uzak olduğunu belirten Kaya, şöyle konuştu:
"Halbuki ilçemizin merkezi Nakiboğlu Mahalle'sinde binası belediyeye ait hastane binamız mevcut ama bir senedir hastanemiz kapalıdır. Mevcut hastane binamızın devlet hastanesi olarak vatandaşlarımıza hizmet etmesini istiyoruz. Biz burada beklerken bile hastanenin açık olduğunu zannedip gelen hastalar var. Böyle 2-3 acil vaka geldi."
Mahalle sakinlerinden Ali Kaya, Karatay Belediye Başkan Mehmet Hançerli'nin kendilerine, hastanenin numune hastanesi olarak tekrar hizmet vereceği yönünde bir açıklama yaptığını söyledi.

Son olarak da binanın bir şirkete satılacağını duyduklarını anlatan Kaya, konunun açıklığa kavuşturulması gerektiğini dile getirdi.
Mahalle sakinlerinden Muzaffer İmişler ise hastane yapımı için arsa bağışında bulunduğunu, yetkililerden bu konu hakkında duyarlılık beklediklerini vurguladı.
Kaynak: AA