Eşmeli Çocuklar Mıntıka Temizliği Yaptı

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Eşme Ortaokulu işbirliğinde Eşme Ortaokulu öğrencileri Eşme Sahilinde çevre temizlik faaliyetinde bulundu.

Eşmeli Çocuklar Mıntıka Temizliği Yaptı

Eşme Ortaokulu idaresi Kartepe Belediyesi ile iş birliğinde öğrencilerine çevre bilinci aşılamak adına bir çalışma yaptı. Eşme Ortaokulu’nun 8 şubesinden 150 öğrencinin katılımı ile Eşme Sahilinde yapılan çevre temizliği çalışmasında Eşmeli minikler mıntıka temizliği yaptı.

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü desteğinde çocuklarla gerçekleştirdikleri çevre temizlik çalışması ile Sapanca Gölü’nde meydana gelen su çekilmesi sonrası ortaya çıkan kirliliğin önüne de geçmeyi hedeflediklerini belirten Eşme Ortaokulu Müdürü Hüseyin Balta, “Eşme Sahilimizde bir çevre temizlik faaliyeti yapıyoruz. Gölümüz maalesef epey bir çekildi. Meydana çıkan pislikleri öğrencilerimizle beraber temizleyelim dedik. İnşallah gölümüz yeniden dolar ve eski günlere geri döneriz. Bu faaliyete destek veren Kartepe Belediyesi yetkililerine de teşekkür ederim” dedi.

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Atilla Karagöz de, temiz bir çevreye sahip olmanın öncelikle kirletmemekten geçtiğini belirtti.

Karagöz, “Kartepe’ye yakışan temiz bir çevreye sahip olmak adına ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Önemli bir geçiş bölgesi olan Kartepe’de yapılan temizlik çalışmalarına halkımızın da desteğini bekliyoruz. Kirletmeden daha temiz bir çevreye sahip olmak adına bizler de temizlik çalışmalarımızı belirli periyotlar halinde cadde cadde, sokak sokak gerçekleştirmekteyiz. Daha temiz bir Kartepe’de yaşamak için hep birlikte üzerimize düşenleri yapmalıyız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA