Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'nin, bu milletin geçmişi var. Bazı ülkeler bundan korkuyor. 'Türkiye'nin önünü nasıl keseriz', 'öyle yaptık olmadı böyle darbe yaptık olmadı' diyorlar. Şimdi 17 Aralık'ta yeni bir darbeye teşebbüs ettiler. Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlerin planladığı bir harekettir. Dış ve iç kaynaklıdır ama bunu da aştık ve neticede 30 Mart bir milat olacaktır. Artık millet iradesini açıkça gösterecektir" dedi.

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesinde partisinin belediye başkan adayı tanıtım ve seçim bürosu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 30 Mart seçimlerinin her zamankinden daha önemli olduğunu, bu seçimlerin bir partinin seçim meselesi olmadığını söyledi.

Türkiye'nin son 11 yılda muazzam mesafeler katettiğini belirten Eroğlu, "Allah aşkına hatırlayın, insan hafızası çok çabuk unutuyor. Paranın yanındaki 6 sıfırı unuttuk. Yüzde 80 enflasyon vardı, onu da unuttuk. Bir gecelik faizin yüzde 500 olduğu dönemleri biliyorum. Hükümet bizden önce hazine garantili 9 aylık kısa vadeli borçlanmayı yüzde 63 ile yapıyordu. Sizlerden toplanan vergilerin yüzde 86'sı faize gidiyordu. Birilerinin cebi doluyordu ama millet fakirleşiyordu. Sayın başbakanımız buna ilk defa 'dur' dedi.

Hortumları kesti, meselenin özü bu" diye konuştu.

Geçmişte 22 bankanın soyulduğunu dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:
"Bunların millete, hükümete maliyeti 231 milyar lira yani 231 katrilyon. Birileri hortumlamış, soymuş. Vatandaş devlete güvenip para yatırmış. Bu parayı kim ödedi.

Onlar gitti, hükümet ödedi.

Biz dışarıdaki borçları ödedik mi? Ödedik. Devletin millete olan borçlarını ödedik mi? Merkez Bankasının kasasını doldurduk mu? Peki bu yetiyor mu? Yetmiyor. Bütün Türkiye'de dolu dizgin yatırımlar yapıyoruz. Bu kardeşinizin 4 binden fazla şantiyesi var. Dünyada bu kardeşinizden daha fazla açılış yapan bir başka bakan yok. Yani bende sizlerden birisi olarak Afyonkarahisar'ın bağrından çıkan birisi olarak bundan gurur duyuyorum. Çünkü sizlere hizmet etmek aşkıyla yanıp tutuşuyoruz. Sadece İstanbul'da 600 tesisi açtık. Batmış İSKİ'ye rağmen 1,5 milyar lira borcu ödedik 600 yatırım yaptık. İstanbul'un 2071 yılına kadar suyunu hazır ettik. Haliç'i temizledik."

- "Bin günde, bin göleti tamamlayacağız"

Bütün Türkiye'de bin günde bin göleti ve sulaması için 1 Ocak 2012'de söz verdiklerini anımsatan Eroğlu, şöyle devam etti:
"Binden fazla bin 71 tane gölet ve sulaması hazır. Afyonkarahisar'a da bundan 71'i düşüyor. Her ilçeye hatta her köye bir baraj ve sulamasını yapıyoruz. Farkımız bu. Geçmişte Türkiye'de bir gölet veya baraj parmakla gösteriliyordu. Şimdi çoğunun adı bilinmiyor, o kadar çok çalışıyoruz ki bunlar nasıl oluyor? Çünkü milletten aldığımızı çok sıkı şekilde koruyoruz. Tüyü bitmemiş, milletin hakkını koruyoruz. Milletten aldığımızı millete hizmet olarak aktarıyoruz. Sadece biz çalışmıyoruz, bütün kurumlarımız çalışıyor. Biz dağları delen Ferhat'ın Şirin'e kavuşması gibi, gerekli hizmeti getiririz. Başkası laf salatasından başka bir şey sunmaz. Biz size hizmet sunarız. Biz sizleri seviyoruz. AK Parti, millete hizmet sevdasıyla kuruldu."

- "Türkiye 21. asra mührünü vuracak"

Türkiye'nin 21. asra mührünü vuracağına dikkati çeken Eroğlu, şöyle konuştu:
"Bundan endişe edenler var. Türkiye'nin, bu milletin geçmişi var. Bazı ülkeler bundan korkuyor. Türkiye'nin, bu milletin geçmişi var. Bazı ülkeler bundan korkuyor. 'Türkiye'nin önünü nasıl keseriz', 'öyle yaptık olmadı böyle darbe yaptık olmadı' diyorlar. Şimdi 17 Aralık'ta yeni bir darbeye teşebbüs ettiler. Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlerin planladığı bir harekettir. Dış ve iç kaynaklıdır ama bunu da aştık ve neticede 30 Mart bir milat olacaktır. Artık millet, iradesini açıkça gösterecektir. Yegane güç, milli iradedir. Her şeyde milletin sözü geçer. 30 Mart, Türkiye üzerinde oynanan oyunların bozulacağı bir tarihtir. Sadece AK Parti'nin meselesi değil. Oyun sadece AK Parti üzerine oynanmıyor. Türkiye Cumhuriyeti üzerinde oynanıyor. Siyasi istikrar olmasa bu kadar büyük gelişme olabilir mi? Mümkün değil. Türkiye'de siyasi istikrar varsa işte bunu size borçluyuz. Oyunları bozan, düşmanların hilelerini bozan, esas alkışlanacak olan milletimizdir. 30 Mart'ta istikrar bozulmasın, büyüme sürsün diyoruz."
Eroğlu, konuşmasının ardından Bayat'ın mevcut belediye başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Abdullah Ertekin'i, tanıttı.
Programa, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve partililer katıldı.

Kaynak: AA