Karaman'da Engelliler İçin Ekbss Kursu

Karaman'da Milli Eğitim Müdürlüğü ve Beyazay Derneği Karaman Şubesi işbirliği ile engelliler için "Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı" (EKBSS) kursu açıldı.

Türkiye Beyazay Derneği Karaman Şube Başkanı Durmuş Sayaslan, Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulunda düzenlenen kursun açılışındaki konuşmasında, derneğin kuruluş felsefesi ve dernek çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.
Herhangi bir ayrıma gitmeden bütün engellilere hizmet vermeye çalıştıklarını ifade eden Sayaslan, engellilere yönelik 2012 yılında açtıkları KPSS hazırlık kursuna 120 kursiyerin katıldığını söyledi.

Kursiyerlerden 35'inin 2012, 2013 ,2014 yıllarındaki engelli devlet memuru atamalarında göreve başladıklarını belirten Sayaslan, "2014 yılında da ÖSYM tarafından engelli vatandaşlarımıza yönelik Kamu Personeli Seçme Sınavı yapılacaktır. Alınan sonuçlara göre engelli vatandaşlarımız devlet memuru olma şansını elde edecekler. Tüm zorluklara rağmen bu yıl da açtığımız kursumuzda, ortaöğretim, önlisans ve lisans diploması olan öğrencilerimize hazırlık kursu veriyoruz. Şu anda 15' bayan olmak üzere, 85 öğrencimiz kursa devam etmektedir" diye konuştu.

Kursiyer öğrenciler adına konuşan Turan Işık ise engelli vatandaşların da sağlıklı insanlar gibi mücadele verdiklerini ifade etti.

Yaşam mücadelelerinin sağlıklı kişilerin mücadelesinden biraz daha çetin geçtiğini dile getiren Işık, "Biz zorlukları aşmak için çabalamaktayız. Bundan sonra da bunun için çalışacağız. Biz, engelimizle ilgili bir çok zorluğu aşmış, belli diplomalara sahip olmuş engelli vatandaşlarız. Aşmakta zorlandığımız engellerin başında, engelli olmadığını söyleyen, engelli düşüncelere sahip insanlardır" dedi.

Açılışa, Karaman Valisi Murat Koca, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Botsalı, Okul Müdürü Abdurrahman Koçak, kurs öğretmenleri, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA