Karadeniz'de Balık Tezgahları Canlılığını Koruyor

1 Eylül'de "vira bismillah" diyerek denize açılan Karadenizli balıkçılar, av sezonunun bitmesine kısa bir süre kala tezgahları hamsi başta olmak üzere mezgit, levrek, somon ve tirsi gibi balıklarla süslemeye devam ediyor.

Ordu'nun Perşembe ilçesindeki balık pazarında 7 ile 20 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan balıklara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
Pazardaki esnaftan Tarık Aslantürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, av sezonunun sona ermesine kısa bir süre kalan balık tezgahlarında canlılık olduğunu söyledi.

Özellikle hamsinin hem kendilerini hem de vatandaşları güldürmeye devam ettiğini anlatan Aslantürk, şöyle konuştu:
"Son dönemde gelen hamsiler iri olması nedeniyle vatandaşın ilgisini çekiyor. Lezzet açısından da hamsi ilgi odağı. Diğer balıklardan mezgit, levrek, somon, tirsi geliyor. Barbun ara sıra gelmeye devam ediyor. Bir ay sonra sular ısınınca o da daha fazla gelecektir. Fiyatlara bakarsak hamsinin kilosu 7 ile 10 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Diğer balıkların ise fiyatı 10 ile 20 lira arasında değişiyor."
Cafer Çamaş ise sezon sonu olmasına karşın fiyatlarda geçen yıllara oranla bir değişiklik olmadığını dile getirdi.
Balık tüketmek isteyenlerin, fiyatı ne olursa olsun balık aldığını kaydeden Çamaş, "Hamsi yine en çok tüketilen balık olmada birinci sırada. Onu mezgit izliyor. Fiyatlar günlük olarak değişiyor ama geçen yıla oranla bu dönem de fiyatlar aynı seviyede" dedi.

Kaynak: AA