Gökçebey’e, Toki'den 448 Daireli Toplu Konut

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) yapılacak olan 448 dairelik konut projesinde sona gelindi.

Gökçebey’e, Toki'den 448 Daireli Toplu Konut
Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan resmi kayıtların 24 Şubat Pazartesi başlayacağını kaydetti.


Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan ilçeye yapılması planlanan TOKİ için müjdeli haber verdi. Kılıçarslan uzun zamandan bu yana takip ettikleri toplu konut projesinin sonuna yaklaştığını 2+1 ve 3+1 olmak üzere 448 konutun projesinde sona yaklaştığını ve resmi kayıtların 24 Şubat’ta belediye de alınacağını belirtti.

Başkan Kılınçarslan Toplu Konut ile yaptığı açıklamada, bodrum, zemin ve 5 katlı olmak üzere 19 blokluk 448 konutun ilçeye hayırlı olmasını ve vatandaşların bu haber karşısında mutlu olduklarını kaydetti.

Kılınçarslan, “İlçemizdeki vatandaşlarımızın bildiği gibi uzun zamandan bu yana Toplu Konut İdaresi yetkilileri ile yaptığımı girişimler sonucu ilçemizde merakla beklenen TOKİ konutlarının onayını geçtiğimiz Çarşamba günü itibari ile almış bulunuyoruz. İlçemizde yapılması düşünülen toklu konutlar 30 dönümlük bir alanda 448 konut olarak tasarlandı. Bu 448 konut bodrum, zemin ve 5 kat olmak üzere 19 bloğa paylaştırılacak. 24 Şubat Pazartesinden itibaren kayıtlarımızı almaya başlayacağız. İlk anda 449 konut çok gibi görünüyor ama bu konutlara kısa zamanda yoğun ilgiden dolayı konutların satılacağını umut ediyoruz” dedi.

Başkan Kılınçarslan, Belediye olarak yaptıklarını bu işten memnun duyduklarını belirterek bu konutların bir yıl içerisinde başlayarak talep karşısında vatandaşların hizmetine sunacaklarını söyledi.

Başkan Kılıçarslan şöyle devam etti:“Bu konutların ilçemizde ekonomik, sosyal anlamda çok büyük katkılar olacağı aşikardır. Halkımız zaten bu olayı bekliyordu. Belediyemiz hoparlörlerinden bu anonslar yapıldığı zaman büyük bir coşkuyla vatandaşlarımız sevgilerini ifade ettiler. Belediyemize gelen bu haberden sonra ilçemizde, el ilanı, pano, belediyemiz anonslarından ve büyük afişler ile duyurmaya başladık. İlçemizde yoğun ilgi gördü. Bizde belediye olarak vatandaşlarımıza aracı olduğumuz için kendimizde mutlu oluyoruz. İnanıyorum ki geçen haftalarda başlattığımız bu sürecin bir yıl içinde gerçekleşeceğini ve insanlarımızın konutlarına ulaşacağını umut etmekteyiz. 24 Şubat Pazartesi günü sabah saat 08:.00 gibi resmi kayıtlarımıza başlayacağız.”
Kaynak: İHA