Şehiriçi hız limiti değiştirildi!

Yerleşim yerleri içerisindeki ana yollardaki hız sınırı arttırıldı ve Resmi Gazete'de yayınlandı.

Şehiriçi hız limiti değiştirildi!
Yerleşim yerleri içerisindeki ana yollardaki hız sınırı arttırıldı ve Resmi Gazete'de yayınlandı.

90 KM OLDU


Yerleşim yerleri içindeki ana yollarda hız sınırı 90 kilometreye çıkarıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanı Hamza Altıntaş, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle ilgili bilgi verdi.

UYGUN OLMAYANLARDA 50 KM

Altyapısı uygun olmayan ara yollarda hız sınırının 50 kilometre olarak korunduğunu belirten Altıntaş, "Yerleşim yeri içinden geçen bölünmüş devlet ve il yolları, belediyelerin yapım ve bakımından sorumlu olduğu, taşıma kapasitesi yüksek, can ve mal güvenliği açısından gerekli tedbirlerin alındığı ana yollarda UKOME ve il trafik komisyonlarının 20 kilometre olan hız limitini arttırma yetkisi 32 kilometreye çıkarıldı" dedi.

AYRINTIYI İLLER BELİRLEYECEK

Polisin hız cezası yazarken sürücüye yüzde 10 oranında bir opsiyon da tanıdığını anımsatan Altıntaş, bu opsiyonla birlikte şehir içi ana yollarda hız sınırının 90 kilometreye çıkarıldığını kaydetti. Altıntaş şunları söyledi: "Hız sınırı her araç için 90 kilometreye çıkarılabileceği gibi azami 90 kilometre olmak üzere ayrı sınıftan araça farklı hız sınırı da getirilebilir. Buna illerdeki UKOME ve trafik komisyonları karar verecek."