Kozcağız Barajı İçin Şantiye Alanı Belirlendi

Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman’ın yoğun çabaları neticesinde atıl durumda bulunan Kuran Kursu ve yurdu şantiye alanı olarak Müftülükten kiralandı.

Kozcağız Barajı İçin Şantiye Alanı Belirlendi

Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan Kozcağız Barajı inşaatı için yüklenici firma yetkilileri kamulaştırma alanı ve şantiye alanı tespiti için Kozcağız’da bulunmaktaydı. Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman’ın da yoğun çabaları neticesinde atıl durumda bulunan ve çürümeye terk edilen Kuran Kursu ve yurdu şantiye alanı olarak Müftülükten kiralandı.
Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman yaptığı açıklamada, “İlk olarak belediyemizin taşınmazlarından olan eski TEK binamızı firma yetkililerine tahsis etmiştik. Şantiye temsilcilerinin talebi üzerine, atıl durumda olan ve mülkiyeti Bartın Müftülüğünde bulunan eski kuran kursu ve yurt binası müftülüğümüz ile yaptığımız görüşmeler neticesinde firma yetkililerine tahsis edilmiştir. Baraj İnşası süresince şantiye alanı olarak kullanılacak olan binanın gerekli bakım onarımları gerçekleştirilecektir. Bugünlerde çevre düzenlemesi ve tesviye çalışmalarının sürdüğü alan önümüzdeki günlerde şantiye alanı olarak faaliyete geçecektir. Binanın yüklenici firma yetkililerine tahsisi konusunda bizlere yardımcı olan Bartın Müftüsü Mahmut Gündüz’e Kozcağız halkı adına teşekkürü bir borç biliriz. Yıllardır atıl durumda bulunan ve çürümeye yüz tutan binanın önemli bir proje için kullanılır hale getirilmesi ve şantiye alanının Kozcağız merkezine yakın konumda bulunması bizleri ve esnafımızı ziyadesi ile memnun etmiştir” dedi.

Kaynak: İHA