Erzincan Belediyesi Yaz Aylarına Hazırlanıyor

Erzincan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Bitki Parkında çiçek ve ağaç fideleri yetiştirilerek ihtiyaç duyulan bölgelerde kullanılıyor.

Erzincan Belediyesi Yaz Aylarına Hazırlanıyor

Bahar aylarında toprakla buluşturulmak üzere 45 bin adet gül fidesi ve 60 bin ağacın uygun koşullarda kökleri poşetlenerek muhafazası sağlanırken şehrin en eski ve gözde mekânlarından birisi olan Barış Manço Parkında Erzincan Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar devam ediyor. Erzincan Belediyesi, Barış Manço Parkında ilk etap düzenlemeleri geçtiğimiz yıl tamamlanmıştı. Şimdi ise Barış Manço Parkında ikinci etap çalışmalarına başladı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler diğer bir taraftan ise şehirde bulunan park, bahçe ve refüj düzenlemelerini gerçekleştiriyor. Erzincan Belediyesi Ekşisu mesire alanında ise tamirat ve tadilat çalışmaları yürütülüyor. Bu alanda geçtiğimiz yıl inşa edilen “Sütotu Rekreasyon” projesi alanı ile birlikte bahar aylarında yepyeni yüzüyle vatandaşların hizmetine girmiş olacak.Konu hakkında bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkan yardımcısı Halit Mutlu “Havaların mevsim normallerinin üstünde seyretmesinden dolayı çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Seralarımızda ve ağaç parkımızda yeterli stoğu sağladık. Halen 45 bin gül fidemiz ve 60 bin fidanımız mevcut. Dikim mevsiminin başlaması ile bu ürünleri toprakla buluşturacağız. Ayrıca refüjlerde noksanlıklar olan bölgelerde çalışmalara başladık. Üstünevler Kavşağı ile Ersevenler Kavşağı arasında refüj dolgu çalışmalarımız sürüyor. Ekşisu bölgesinde de 2 aydır 40 personelimizle tamirat ve tadilat çalışmaları yürütüyoruz. Bu alanda geçtiğimiz yıl inşa edilen Sütotu Rekreasyon alanı ile birlikte Ekşisu yepyeni yüzüyle bahar aylarından itibaren hizmete girmiş olacak. Şu anda Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz yaz ayı hazırlıklarını tamamlamıştır.” dedi.


Kaynak: İHA