Azerbaycan Heyetinden Uşak Belediye Başkanı Erdoğan'a Ziyaret

Azerbaycan'ın İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov, Azerbaycan Milli Meclisi Üyesi Musa Gasımlı ve Azerbaycan'ın İstanbul Konsolosu Kenan Murtazov, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Zeynalov, ziyarette Uşak'ta yapılan "Hocalı Katliamı Anıtı" için Başkan Erdoğan'a teşekkür etti.
Anıtın, Uşak'ta kardeşliğin daha da pekişmesi adına güzel bir çalışma olduğunu ifade eden Zeynalov, şunları kaydetti:
"Bu anıtın yapılması bizleri çok mutlu etti. Tarihin asla unutmayacağı bir katliamın Türkiye'de ve Uşak'ta yaşatılıyor olması kardeşliğimizin ne denli iyi bir konuma geldiğinin göstergesidir. Azerbaycan halkı ve Türk halkı daima birbirleri ile kardeş olmuşlar ve bu kardeşlik günümüze dek sürmüştür. Hala iki ülkenin yaşadığı sıkıntılar sanki tek bir ülkeymiş gibi milletler tarafından aynı şekilde hissedilmektedir. Azerbaycan tarihin en acı günlerinden birisini Hocalı'da yaşadı. Acılarımızın Türkiye tarafından da yaşatıldığını görüyoruz. Bugün Uşak'ta da bizleri anlayan ve katliamı unutturmayacak bir anıt yapıldı. Biz bu anıt ile Uşak halkına minnettar olduğumuzu ifade etmek istiyoruz."
Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan da Türkiye'nin Hocalı'da yaşanan katliamı derinden hissettiğini aktardı.
Hocalı Katliamı'nın tarihe kara harfler ile yazılacağını dile getiren Erdoğan, "Bu katliamı bizim de unutmamız mümkün değildi. Bu konuda kardeş halkımıza bir söz vermiştik. Şimdi bu sözü yerine getirmenin heyecanını yaşamaktayız. Anıtımız her yönü ile Azeri kardeşlerimizin acılarını anlatıyor. Biz her zaman kardeşimiz olan Azerilerimizin acılarını paylaşan bir millet olacağız" ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından Zeynalov, Erdoğan'a Azerbaycan'dan getirdiği halıyı hediye etti.
Kaynak: AA