Başkent Ankara'da Hırsız-polis Kovalamacası

Başkent Ankara'da rögar kapaklarını çaldığı iddia edilen bir şüpheli ile polis ekipleri arasında kovalamaca yaşandı.

Uzun bir kovalamacanın ardından, zanlı, kaçtığı otomobilin lastiklerine ateş edilerek durdurulabildi. Lastikleri patladıktan sonra yaya olarak kaçmaya çalışan hırsızlık zanlısı, kıskıvrak yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, İrfan Baştuğ Caddesi üzerinde devriye gezen polis ekipleri, bir kişinin rögar kapaklarını otomobiline yüklediğini fark etti. Polisin kendisini gördüğünü anlayan Eray İ. (22), 06 MKZ 88 plakalı otomobiline binerek kaçtı. Bunun üzerine Başkent sokaklarında kovalamaca başladı.

Eray İ., İrfan Baştuğ Caddesi’nden Altın Park Caddesi’ne, oradan da Turgut Özal Bulvarı’na çıktı. Yol üzerinde önünü kesen 2 polis aracına çarpan hırsızlık zanlısı, Yeni Etlik Caddesi üzerinde lastikleri patlatılarak durduruldu. Otomobilden inen zanlı, Etlik Garajı’na doğru yaya olarak kaçmaya çalıştı. Sivil ve yunus ekiplerini peşine takan Eray İ., kısa bir kovalamacanın ardından kıskıvrak yakalandı.

Polis ekipleri, şüpheliyi Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. İlk incelemelerde, Eray İ.’nin otomobilinden 3 adet rögar kapağı, 1 adet dizüstü bilgisayar çıktı. Zanlının çarptığı 2 polis aracı maddi hasar görürken, kovalamaca sırasında 1 polis aracının da lastiği patladı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Kaynak: İHA