Yeniden Yargılanınca Cezası Arttı

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde, kullandığı otomobil ile karşı şeride geçip bir minibüs ile otomobile çarparak 4 kişinin ölümüne, 15 kişinin de yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle yeniden yargılanan sanık, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz olarak yargılanan Lokman Ergel katıldı.

Ölen 4 kişinin yakınları ile taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu.
Ergel, yargılama aşamasındaki savunmasında, iş yerine gitmek amacıyla kullandığı otomobil ile Giresun yönüne giderken önüne aniden bir kişinin çıkması sebebiyle bu kişiye çarpmamak için manevra yaparken kaldırıma çarptığını söyledi.

Ardından karşı şeride geçtiğini anlatan Ergel, alkollü olmadığını, hızının 80-90 kilometre arasında olduğunu ancak başka bir araca çarpıp çarpmadığını hatırlamadığını ifade etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Yargıtay'ın bozma ilamına uyarak, sanık Ergel'i taksirle 4 kişinin ölümüne, birden fazla kişinin yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle 7 yıl 6 ay hapse mahkum etti.
- Olayın geçmişi
Akçaabat ilçesi Kavaklı beldesi Yalı Mahallesi'nde, 19 Temmuz 2009'da meydana gelen kazada, kullandığı 61 KH 035 plakalı otomobil ile Giresun yönüne giden Lokman Ergel, direksiyon hakimiyetini kaybedip aracıyla karşı şeride geçerek önce Ahmet Sağlam'ın kullandığı 61 M 0461 plakalı minibüse, ardından da Semih Demirci yönetimindeki 15 HE 366 plakalı otomobile çarpmıştı.
Olayda, araçlardaki Ragıp Hacısalihoğlu, Ahmet Fuat Kara, Güleşah Bahadır ve Azize Çakır ölmüş, aralarında sürücüler Demirci ile Sağlam'ın da bulunduğu 15 kişi yaralanmıştı.
Hakkında dava açılan Ergel, Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesince, 3 yıl önce, "taksirle 4 kişinin ölümüne, 15 kişinin yaralanmasına neden olduğu" iddiasıyla 5 yıl hapse çarptırılmıştı. Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay ise Ergel'e verilen cezayı az bularak yerel mahkemenin kararını bozmuştu.
Kaynak: AA