Rıza Sarraf hastaneye götürüldü

17 Aralık operasyonunda tutuklanan Rıza Sarraf, kanser teşhisi için Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Ancak tetkik yapılamayınca cezaevine geri getirildi.

Rıza Sarraf hastaneye götürüldü
17 Aralık'taki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda tutuklanan işadamı Rıza Sarraf, kendi isteğiyle kanser tetkiki yapılmak üzere Metris Cezaevi'nden alınarak Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Ancak hastanede tetkikler yapılamayınca cezaevine geri getirildi.


Tetkiklerin üniversite hastanesinde yapılabileceğini söyleyen avukatı, sevk için cezaevi yönetimine başvuru yaptı.

Sarraf gözaltına alındığında verdiği ifadesinde 'Kanserim' demiş ve tümör için acilen kemoterapi tedavisi talep etmişti.

Bugün böbrek üstü bezlerindeki kitlenin tetkiki için Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

EBRU GÜNDEŞ HASTANEDE
Sarraf’ın hastanede olduğu haberini alan eşi Ebru Gündeş hastaneye geldi. Sarraf’ın işlemleri gün boyu sürerken eşi Gündeş’te hastaneden ayrılmadı.

Akşam saatlerine kadar hastanenin koridorlarında bekleyerek eşi ile görüşmeye çalıştı. Hastane koridorunda eşi ile bir süre görüştüğü iddia edilen Gündeş hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Gündeşin hastaneden ayrılmasının ardından Sarraf jandarmanın yoğun güvenlik önlemleri altında hastaneden çıkarılarak cezaevi aracına bindirildi.

Hastaneden Sarraf’a yapılan tetkiklere ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.