Başkan Gökçek Etimesgutlularla

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Etimesgut’ta bulunan Şeker Fabrikası’nı Polatlı’ya taşımak istediklerini, bunun için Maliye Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduklarını, Şeker Fabrikası’ndan boşalan alana dev bir rekreasyon alanı kazandırmak istediklerini söyledi.

Başkan Gökçek Etimesgutlularla

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Etimesgut Teşkilatı’nın düzenlediği yemeğe katıldı, AK Parti Etimesgut Belediye Başkan Adayı Rıza Gezer’e oy istedi. Rıza Gezer’i desteklediğini belirten Gökçek, “Biz diyoruz ki bu işler üçlü olursa güçlü olur, yani nedir? İlçe belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Hükümet” diye konuştu.

Bu konuda metro örneğini veren Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Etimesgut Sincan metrosuna başladım, belediyenin imkanları yetmedi, gittim Başbakanın kapısını çaldım; ‘Başbakanım gücümüz yetmiyor’ dedim. İşte Sincan metrosu çalışmaya başladı, ‘Üçlü olunca güçlü olmak’ bir başka oluyor, onun için diyoruz ki gelin şu Etimesgutumuzda daha sıkı çalışmak için Rıza kardeşimle birlikte bize oy verin beraberce size hizmet edelim inşallah.”
20 sene önce Ankara’nın havasının çok kirli olduğunu, Kızılay’da kış aylarında dallardan yaprak dökülür gibi hava kirliliğinden ölen kuşların yollara döküldüğünü anlatan Gökçek, Ankara’nın şu an Türkiye’nin en temiz kentlerinden birisi haline geldiğini kaydetti.

20 yıl önce Ankara’da kişi başına 2 metrekare yeşil alan düştüğünü hatırlatan Başkan Gökçek, şunları söyledi: “Adı ‘Bozkır Ankara’ydı. Ankara’nın adı şu an ‘Yeşil Ankara’ ve kişi başına 19.5 metrekareye çıktı yeşil alan miktarı, şayet nüfus sabit kalsaydı, 38 metre kare olacaktı kişi başına, yani biz Cumhuriyet tarihinde 71 yılda yapılan yeşil alana her sene ilave ettik, şu an Ankara, Türkiye’nin en yeşil kent merkezidir.”

ANKARA’DA AĞAÇ HIZLI BÜYÜMEZ”
Cumhuriyet Halk Partisi başkan adayının, “Kardeşim ne gerek var, ta yurtdışından ağaç getirmeye, niye kalkıp da Ankara’nın köylerinde kasabalarında ağaç, fidan yetiştirip de yapmıyorsun” şeklinde eleştirilerde bulunduğunu aktaran Gökçek şu değerlendirmeyi yaptı:
“Daha işi bilmediği buradan belli, bakın Ankara’nın havası normal şartlarda fidanın fazla yükselmesine müsaade etmez, ağır ağır büyür Ankara’da ağaçlar, burada dikersin, ağacın 20 senede gelecek büyüklüğüne Sakarya’da 6 senede ulaşırsınız. Ben Ankara’ya ilk Belediye Başkanı olduğumda Kızılay’a Avrupa’dan 20 yaşında ağaçlar aldım, getirip diktim, şimdi 40 yaşında daha yeni kendini göstermeye başladı.

Yani milletin de o kadar bekleyecek vakti var mı? Elbette yok, zamanı parayla satın almak diye bir şey var biz bunu yaparak Ankara’yı en görkemli şekliyle yeşillendirdik ve yeşillendirmeye devam ediyoruz.”

TRAFİK RAHATLADI
Etimesgut’ta, Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği trafik düzenlemeleri ile trafiğin de rahatladığını anlatan Gökçek, yapılan işleri şöyle anlattı: “Yollar ikişer şeritliydi, yolları dörder şeride çıkarttık, özellikle son dönem içerisinde Etimesgutumuza çok büyük yatırım yaptık, yeni Ankara Bulvarı’nı dikkatle yaptıktan sonra belli bir noktada tekrar daralıyor, onu biliyorum ama o konuda Zırhlı Tümen’den müsaade almak için gayret ediyoruz, inşallah onu alır almaz orayı da dörder şerit yapacağız, hatta şu an içinde bulunduğumuz İstasyon Caddesi’nin yolu dar iki tercihten birini yapacağız, ya tren yolunun arkasına geçip oradan yeni bir dört şeritli yol yapacağız ya da buradaki mevcut binaların tamamının kamulaştırma bedelini vereceğiz ya da onları mağdur etmeden Etimesgut’ta yapacağımız toplu konut yerlerinde toplayacağız, böylelikle dörderden sekiz şeride çıkaracağız ki trafik rahatlasın.Eskişehir Yolu’ndan direkt gelemezdiniz, Bağlıca’dan ana bir bulvar yaptık biliyorsunuz 11 kilometrelik oradan bağladık Etimesgut’u, Şeker Fabrikası’nın önü zulüm yeriydi orayı da bitirdik.”
Gökçek, Şeker Fabrikası’nın yanındaki araziyi fuar alanı yapmak istediklerini bu amaçla bu kararı alarak Meclis’ten geçirdiklerini anlattı. Gökçek, o dönemde MHP’nin Başkan Yardımcılığını yapan ve aynı zamanda Şeker Sendikası’nın başında bulunan kişinin mahkemeye dava açarak yürütmeyi durdurma kararı aldırdığını kaydederek şöyle konuştu: “Resmen MHP’li arkadaşlarımız bu alanın yapılmasını engelledi. Şimdi de bazı yerlerde suçlama yapıyorlar, ‘Efendim, buraya tren istasyonu yapılacak, ama fuar alanı yapılacaktı’ diye. Kardeşim engelleyen sen değil misin? Mahkemeye veren sen değil misin? Fellik fellik arayıp Akyurt’ta yeni bir fuar alanı bulmadık mı, sen bunları yapmasan olur muydu bir sıkıntı? Yapan sensin suçlayan sensin, bugün buraya fuar alanı yapılmıyorsa bunun tek müsebbibi MHP’li arkadaşlardır bunu bilesiniz, şu an belediyenin başında bulunan arkadaşlardır.”

“FUAR ALANI OLMADI REKREASYON ALANI YAPACAĞIZ”
Bu dönemde bir başka gayretin içine girdiklerini, özelleştirme aşamasındaki Şeker Fabrikası’nı Polatlı’ya taşımayı Maliye Bakanı’na önerdiklerini kaydeden Başkan Gökçek, sözlerine şöyle devam etti: “Dedik ki ‘Şeker Fabrikası’nı Polatlı istiyor’ Polatlı’ya gönderelim, hem bu Şeker Fabrikası’ndan Etimesgut kurtulsun, hem de biz buraya dev bir rekreasyon alanı yapalım bütün Etimesgut’un en güzel nefes alacağı yerlerden birisi olsun, inşallah buna çaba sarfediyoruz, inşallah muvaffak oluruz.”

“HEPİMİZ ANKARALIYIZ”
Etimesgutlulara Keçiören’de doğduğunu babasının Urfalı olduğunu anlatan Başkan Gökçek, şunları söyledi: “Ama Ankara’da özellikle bize muhalefet olanlar bir adettir tutturdular, hem MHP özellikle de CHP’nin adayı bunu diyor; ‘Efendim Ankara’yı Ankaralılar idare eder’ diye, yani onun haricinde idare etmez mi, hepimiz Ankaralıyız biz gelmişiz Ankara’ya hepimiz kaderlerimizi birleştirmişiz, hepimiz ekmeği suyu buradan yiyip içiyoruz, dolayısıyla bir birlik ve beraberlik var, yani neredeyse başka vilayetten gelmek suçmuş gibi bir psikolojinin içine girdiler, bunu kesinlikle kabul etmiyorum”
Başkan Gökçek, doğusuyla batısıyla kuzeyiyle, güneyiyle Ankara’da herkesin el ele beraberce yaşadığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "hiç kimseyi ayırım yapmadığımızı, birlik beraberlik içinde olduğumuzu ne zaman bir yerde felaket olsa oraya ilk koşan Belediye olarak ispat ettik, Batı’da Düzce’de deprem oldu, ilk ulaşan Ankara Büyükşehir Belediyesi oldu, Diyarbakır’da felaket oldu ilk ulaşan Ankara Büyükşehir Belediyesi oldu, Van’da deprem oldu gene belediyeler içerisinde ilk ulaşan Ankara Büyükşehir Belediyesi oldu dolayısıyla Batısı da bizim doğusu da.”
Kaynak: İHA