Kadınlar Dünya Ülkelerine Tablo ve Ayna Satıyor

Samsun'un Havza ilçesinde açılan Alüminyum Folyo Kabartma Kursu'nda kadınlar tarafından üretilen tablo ve aynalar dünyanın birçok ülkesine gönderiliyor.

Kadınlar Dünya Ülkelerine Tablo ve Ayna Satıyor

Havza İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından Havza Atatürk Evi alt katında açılan kursta üretilen ürünler özellikle kaplıca turizmi için ilçeye gelen yabancı turistlerden ilgi görüyor. İlçeye gelen yabancı turistler tarafından özellikle kabartma olan Kevser Camii, Atatürk Evi, Osmanlı Devlet Arması, takım amblemleri ile kenarı kabartma süslemeli aynalara rağbet ediyor

Havza Halk Eğitim Müdürlüğü El Sanatları Kursu Usta Öğreticisi Tuğba Can, "Samsun ve çevresinde böyle bir kurs tektir. Kadınlar hobi olarak yaptıkları bu çalışmaları zamanla paraya çevirdiler. Kendilerine öz güvenleri geldi. Ahşap, vitiral, özel tasarımlar yapılıyor. Samsun ve çevresinde fazla bilinmiyor. Ancak biz bu ürünlerimizi yurt dışına, ülkemizin farklı alanlarına gönderiyoruz. Mesela burada yaptığımız bazı tablolarımız Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin farklı yerlerine asılıdır. Yurt dışından gelen misafirlerimiz bizlere sipariş gönderiyor. Mesela bize bir fotoğraf gönderiyor. Biz bunu alüminyum folyolarla üç boyutlu hale getirerek gönderiyoruz" dedi.

Kursa erkeklerinde ilgi gösterdiğini söyleyen Usta Öğretici Tuğba Can, "Bu kurslara sadece kadınlarımız değil erkeklerde geliyorlar. Şu anda 30'a yakın yaşları 25 ile 50 yaş arası olan ve kadınımız ve erkeklerimiz kurslarımıza geliyorlar. Ağırlıklı olarak ev kadınları geliyor. Buradaki çalışmalar 30 ile 250 arasında değişiyor. Genellikle devlet armaları, Ay-yıldız tablolar, dekoratif tablolar ve taraftar tabloları en çok sattığımız ürünlerdir" diye konuştu.

Kaynak: İHA