Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, Keles'te

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bugün Keles'te bir tane fabrikanın bacası tütüyor. O nu da biz yaptık. Kuracağımız yeni tesislerle Keles'te kalkınmayı sağlayacağız" dedi.

Altepe, Keles'te seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, bugüne kadar Keles'i hiç ayrı düşünmediklerini, yeni dönemde de Keles Belediyesi başkan adayı Mehmet Teke ile birlikte ilçeye eserler kazandırmaya devam edeceklerini söyledi.

Yeni yasa ile yerel seçimlerden sonra yasal olarak büyükşehir sınırlarına dahil olacak dağ ilçelerinin eksiklerinin giderilmesi noktasında bugüne kadar ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Altepe, şöyle konuştu:
"Bugüne kadar dağ ilçelerine yapılacak yatırımlar hep konuşuldu. Buraya fabrikalar kurulacağı, işsizliğin, göçün önleneceği hep söylendi. Ama bugün Keles'te sadece bir fabrikanın bacası tütüyor, onu da biz yaptık. Bölgede tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla yaptığımız bu tesisin ardından şimdi de yine 4 dağ ilçesinin ortasına et ve et ürünleri tesisi yapıyoruz. Biz sadece vaat vermiyoruz, icraat yapıyoruz. Yörük Türkmen kültürünün yaşatıldığı bu topraklar bizim ecdat yadigarımız. O yüzden bu bölgeyi önemsiyoruz. Bizim tek hedefimiz var. Hayvancılığın, üretimin gelişmesi, ticaretin gelişmesi ve göçün önlenmesi. İstiyoruz iki halkımız doğduğu topraklarda doysun, yaşam kalitesi artsın ve başka yerlere göç etmek zorunda kalmasın."
Kaynak: AA