Kızılay Genel Başkanı Akar Muş’ta

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Muş’ta Vali Vedat Büyükersoy’u makamında ziyaret etti.

Kızılay Genel Başkanı Akar Muş’ta

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Muş’a geldi. Elazığ’dan karayolu ile Muş’a gelen Akar ve beraberindekiler, geceyi Muş’ta geçirdikten sonra bugün Muş Valisi Vedat Büyükersoy’u makamında ziyaret ettiler. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Kızılay Genel Başkanı Akar, Kızılay Muş Şubesi’nin gelişmiş bir şube olduğuna değinerek, “Bu gelişimizde özellikle şube başkanımızın bitirmiş olduğu hizmet binasına bakmak, incelemek hem de afet müdahale sistemleri kurmayı planladığımız mahalli tetkik etmektir. Ayrıca burada Hasköy’de mevcut olan depolarımızı ve tasarladığımız planları, projeleri yerinde inceleyeceğiz. Burada sayın valimiz akşam bizi ağırladı. Bugünde bizde kendisine Türk Kızılay’ının fahri başkanı olarak saygılarımızı sunmak üzere ziyaretlerinde bulunuyoruz. Kendileri de bizi kabul ettiği için memnun olduk ve teşekkür ediyoruz. Daha fazla geleceğimizi söylemek istiyoruz” dedi.

“DDK’NIN TAVSİYELERİNİ DİKKATE ALACAĞIZ”
Devlet Denetleme Kurulu’nun yaptığı denetim ve tutulan raporla ilgili de gazetecilere açıklamalarda bulunan Akar, “DDK, Cumhurbaşkanımızın emri altında çalışan bir kuruldur ve bir yıla aşkın zamandır rutin denetimlerini yapmaktadır. Geçtiğimiz günlerde denetleme kurulumuz denetlemelerini bitirmiştir, raporun sonuç bölümü internet sitesinde yayınlanmıştır. Sadece mali değil Kızılay’ın bütün sektörlerdeki durumunu incelemiştir. Devlet Denetleme Kurulu’nun bazı önerileri olmuştur. Bir Kızılay kanunun çıkarılması, mali sistemlerinin adapte edilmesi, entegre edilmesi gibi hususlar zaten bizde bunları yaklaşık birkaç yıldan beri programımıza almıştık ve tatbik safhasına koymayı bekliyoruz. Devlet Denetleme Kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda bunları gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Güvenlik görevlileri ve savcılar tarafından durdurulan ve arama yapılan TIR’ların Kızılay ile ilgisi olmadığını da hatırlatan akar, “Bizim o TIR’larla ilgilimiz olmadı, olamazda” dedi.

Vali Vedat Büyükersoy ise, Kızılay’ın yatırım yapma konusunda Muş’a ağırlık vermesinden dolayı mutlu olduğunu vurguladı. Büyükersoy, “Kızılay’ın Muş ilini yatırımları için merkez olarak seçmesi bizi son derece memnun ediyor. Bu Muş için kazanımdır. Bu kazanımın devam etmesini canı gönülden istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle kendilerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan ziyaretin ardından Kızılay Genel Başkanı Akar ve heyeti, Muş’un Hasköy ilçesinde bulunan depolarda incelemelerde bulundular. Heyet incelemelerin ardından karayolu ile Erzurum’a hareket etti.
Kaynak: İHA