Yenimahalle’den Dostluk Köprüsü

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Türkiye’de adını bilmediğimiz hastalıklar çoğalıyor.

Yenimahalle’den Dostluk Köprüsü
Yenimahalle Belediyesi olarak vatandaşlarımızı bilinçlendirmek adına belirli aralıklarla sağlık seminerleri, ücretsiz sağlık taramaları gerçekleştiriyoruz”dedi.


Şizofreni hastalarının ve diğer ruhsal hastalıkların tedavisini, rehabilitasyonunu, hasta ve hasta yakınlarının dayanışmasını sağlamak amacıyla bir araya gelen Ankara Şizofreni Hastaları ve Yakınları Dayanışma Derneği Federasyonu’nun öğle yemekleri Yenimahalle Belediyesi tarafından karşılanıyor.

Belediyenin göstermiş olduğu bu örnek davranıştan dolayı federasyon yönetim kurulu üyeleri Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Üyeler, “Hastalarımızın ve derneğimizin her zaman yanınızda oldunuz. Sağlık alanında yaptığınız tüm çalışmalarınızı takdir ediyoruz. Ayrıca federasyonumuzda bulunan hastalarımızın öğle yemeğini karşıladığınız için sizlere teşekkür ediyoruz ve başarılarınızın devamını diliyoruz” diye konuştu.

Sağlıklı bir yaşam sürmenin her insanın hakkı olduğunu dile getiren Yaşar, “Türkiye’de adını bilmediğimiz hastalıklar çoğalıyor. Yenimahalle Belediyesi olarak vatandaşlarımızı bilinçlendirmek adına belirli aralıklarla sağlık seminerleri, ücretsiz sağlık taramaları gerçekleştiriyoruz. Hizmetlerimizi vatandaşlarımızın ayağına kadar götürüyoruz. 5 yıl boyunca yaklaşık 20 bin vatandaşı sağlık kontrollerinden geçirdik ve 30 bine yakın Yenimahalleliye ise panel, konferans, eğitim çalışmaları ve seminer gibi aktiviteler düzenleyerek bilgi sahibi olmalarını sağladık” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA