Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Akkuş ve Fatsa İlçelerini Ziyaret Etti

Vali Kenan Çiftçi, ilçelerde yapımı devam eden proje, yatırım ve hizmetleri yerinde görmek, planlanan proje ve yatırımlar hakkında bilgi almak amacıyla ilçe ziyaretlerini sürdürüyor.

Akkuş ve Fatsa ilçesini ziyaret eden Vali Çiftçi, bu ilçelerde çeşitli temas ve incelemelerde bulundu.

İlk ziyaretini Akkuş ilçesine gerçekleştiren Vali Kenan Çiftçi, burada Akkuş Kaymakamı Hüseyin Atila, İlçe jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Barış Lafçı, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Akif Kaymaz ve kurum müdürleri tarafından karşılandı.

Akkuş Kaymakamı Hüseyin Atila'dan ilçenin sorunları, ihtiyaçları ve yapılan yatırımlarla ilgili bilgi alan Vali Çiftçi, daha sonra Akkuş Fatih Ortaokuluna geçti. Burada öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Fatih Ortaokulundaki sınıfları da gezen Çiftçi, öğrencilerle sohbet ederek, okudukları kitapları ve yazarları sordu.

Akkuş ilçesindeki temas ve incelemelerinin ardından Fatsa ilçesine geçen Çiftçi, yapımı bir süre önce tamamlanan ve hizmete açılan Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FATSO) yeni hizmet binasını gezdi.

FATSO'nun yeni binasının çağdaş ve modern bir bina olduğunu ifade eden Vali Çiftçi, yeni hizmet binasının üyelere ve Fatsa'ya hayırlı olması dileğinde bulundu.

Binanın zemin katında, FATSO ve Ordu İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliği ile UMEM Projesi kapsamında açılan ve 25 kursiyerin katıldığı dikiş makinesi operatörlüğü kursunu da ziyaret eden Vali Çiftçi, açılan kurs ve çalışmalar hakkında FATSO Başkanı Tayfun Karataş ve Ordu İŞKUR İl Müdürü İsa Kaymak'tan bilgi aldı.

Vali Çiftçi, daha sonra Fatsa ilçesine bağlı Bolaman beldesinde 1870 yılında yapılan ve İl Özel İdaresi'nce kültür varlıkları katkı payından restorasyon ihalesi yapılan Yenipazar Camisi'nin restorasyon çalışmalarını inceledi.

Kaynak: AA