İşten çıkarılan işçiler, Bahçeli’nin yolunu kesti

Çankırı’da yaklaşık 500 işçi, maaşını alamadıkları ve işten çıkartıldıkları gerekçesiyle, seçim çalışmasına katılmak üzere Çankırı’ya giden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yolunu kesti.

İşten çıkarılan işçiler, Bahçeli’nin yolunu kesti
Seçim geziler kapsamında Çankırı’yı ziyaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Şabanözü, Orta, Atkaracalar, Çerkeş ve Kurşunlu’daki seçim irtibat bürolarının açılışını yaptı. Daha sonra karayolu ile Çankırı merkezine giden Bahçeli, işten çıkarıldıkları ve maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle yol kenarında bekleyen fabrika işçileri ile görüştü. Fabrika tarafından maaşlarının ödenmediğini ve mağdur olduklarını söyleyen yaklaşık 500 işçi, Bahçeli ile görüşerek seslerini yetkililere duyurmak istediklerini kaydetti. Bir işçi'Başkanım evime ekmek götüremiyorum, çocuğuma süt alamıyorum’ diye bağırınca Bahçeli, yüksek sesle konuşmakla bir yere varılmayacağını vurgulayarak, "Türkiye’de çok işsiz var, çok fazla da işten çıkartılan var. Biz sizin sesiniz olmaya çalışacağız. Biliyorsunuz ki, biz bir muhalefet partisiyiz, ancak gider yetkilileri uyarır elden geleni yapmaya davet ederiz. Mecliste gündeme getiririz. Yoksa böyle elinize pankartla filan. Bunu herkese yapın, ama bana yapmayın. Bakın şikayetlerinizle ilgili yazınızı verdiniz. Ben de alıp göğsümün üzerine koydum" dedi.

İşçilerle bir süre sohbet eden Bahçeli, ülkenin sıkıntılar içerisinde olduğunu anlattı. Seslerini duyuracak gazeteci bulamadıklarından yakınan işçilerle yakından ilgilenen Bahçeli, "Zannediyorum, bizim programımızı takip eden basın mensupları bu konuya da yer verir. Siyaseten bizi takip edeceklerine, bu meseleleri gündeme getirsinler” diye konuştu. Bahçeli, daha sonra işçilerle toplu halde fotoğraf çektirdi.
Kaynak: İHA