Adü Davutlar Meslek Yüksekokulu Kampüsü Açılışı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Davutlar Meslek Yüksekokulu Emine Kutlu Kampüsü törenle hizmete açıldı.

Aydın Valiliği, Kuşadası Kaymakamlığı, Davutlar Belediyesi ve hayırsever Emine-Veli Kutlu çifti tarafından yaptırılan kampüsün açılışında konuşan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Davutlar Meslek Yüksekokulu'nun 3 bin 123 metrekare alana sahip 3 katlı binada hizmet vereceğini belirtti.

Okula yeni dönemde öğrenci almayı planladıklarını söyleyen Birincioğlu, Aşçılık, Turizm Otel İşletmeciliği, Deniz Liman İşletmeciliği ve Yat Kaptanlığı olmak üzere 4 bölümde eğitim vereceklerini kaydetti.

Aşçılık ve Yat Kaptanlığı bölümlerine 50'şer, Turizm Otel İşletmeciliği ve Deniz Liman İşletmeciliği bölümlerine 100'er öğrenci alacaklarını aktaran Mustafa Birincioğlu, "2010 yılından bu yana üniversitemizde büyük değişim ve gelişmelere imza attık. Öğrenci sayımız yüzde 52, lisansüstü öğrenci sayımız yüzde 200'e yükseldi. Fakülte sayımız 6 iken, şu anda 16 oldu. Son dört fakültemiz yapılma aşamasında" dedi.

Törende, Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Rektör Birincioğlu tarafından okul yapımına katkı sağlayanlara plaket verildi.


Kaynak: AA