Yeşilhisar Belediyesinde Tatlı Sözleşme

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı ile Yeşilhisar Belediyesinde bir süredir yürütülen toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanarak imza altına alında.

Yeşilhisar Belediyesinde Tatlı Sözleşme

Yeşilhisar Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen imza töreninde toplu iş sözleşmesi ile ilgili bilgiler veren Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, “ Bu yapmış olduğumuz sözleşme ile işçi arkadaşlarımızın maaşları ortalama sosyal haklarla birlikte yüzde 35’e yakın artacak. Parasal olarak da net 350 Türk lirası zam gelecek.” Dedi. Özdemir Yeşilhisar Belediyesinde çalışan işçilerin hiçbir alacaklarının olmadığını ve bura da birlik beraberlik ve huzur içerisinde bir çalışma ortamı sağladığından dolayı Belediye Başkanı İhsan Ünal’a ve emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Yeşilhisar Belediye Başkanı İhsan Ünal’da işçilerine yapılan bu zammın bir lütuf olmadığını onların hakkı olduğunu belirterek, “ Sendika Başkanımızın bu olumlu yaklaşımı, çalışanın hak ve hukukunu hukuk kuralları içerisinde işverenin de ekonomik durumlarını gözeterek mantıklı ve makul davranışından dolayı kendilerine saygılarımı sunuyorum. İşçilerimize verdiğimiz lütuf değil onların hakkıdır. Bunu da sadece bir oturumda anlaşmayla neticelendirdik. Bende arkadaşlarımızın adına sizlere teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

Törenin ardından Şube Başkanı Özdemir’de çalışanların adına bir buket çiçek takdim etti. Belediye Başkanı Ünal da Yeşilhisar Belediyesinin tanıtım kitabını sendika yetkililerine hediye etti.
Kaynak: İHA