Chp Grup Başkanvekili İnce, Zonguldak'ta

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Mayıstan itibaren bu ülkede çok sıkıntı var. İşsiz sayısı 45 bin arttı. Türkiye'yi gelecek günlerde çok sıkıntılar bekliyor" dedi.

Devrek Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı İlkin Taşcı'yı ziyaretinde konuşan İnce, Türkiye'deki sıkıntının her yerde aynı olduğunu söyledi.

İnce, 2002'den önceki 56 yıl içinde bütün hükümetlerin devletten kullandığı toplam para miktarının 775 milyar dolar olduğunu ifade ederek, "Bu hükümet ise 1 trilyon 500 milyar dolar kullanmıştır. Yani 42 hükümetin kullandığının 10 katını kullanmıştır. Mayıstan itibaren bu ülkede çok sıkıntı var. İşsiz sayısı 45 bin arttı. Türkiye'yi gelecek günlerde çok sıkıntılar bekliyor. İnternet yasakları, özgürlük kısıtlanmaları, yargımızın perişan olması... Bütün bu özellikleri kısıtlayıcı gelişmeler, diğer ülkeler tarafından, özgür ve çağdaş demokrat dünyanın kaygıyla izlediği bir Türkiye var. Bu, Türkiye'nin başına sıkıntı açacaktır. Biz insanlarımızın özgür ve hür yaşamasını isteriz. İşletmelerimizin karlı, ekonomimizin düzgün olmasını isteriz" diye konuştu.

Suriye konusunun Türkiye'nin başını belaya sokacağını belirten İnce, "İnşallah bu yanlışlardan dönülecektir. Millet oylarıyla bu duruma 'dur' diyecek. Bu seçim, ayakkabı kutusundaki dolarla, cebinde harçlık olmayan babaların seçimi olacak" ifadesini kullandı.
Devrek Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı İlkin Taşcı da, İnce'ye ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, "Seçimlerin iyi geçmesini ve güzel sonuçlar doğurmasını istiyoruz. İnsanlarımız bu seçimde kolay karar vereceklerdir" dedi.

Kaynak: AA